Kimyasal katkı içermeyen oyuncaklar Orduda üretilecek

Kimyasal katkı içermeyen oyuncaklar Orduda üretilecek -İkizce Kaymakamı Doğan: Hazırladığımız projeyle, herhangi bir kimyasal madde içermeyen ve zararlı katkı maddesi bulunmayan oyuncak ve eğitim materyalleri üreteceğiz


ORDU (A.A) - İkizce Kaymakamı Ali Doğan, Hazırladığımız projeyle, herhangi bir kimyasal madde içermeyen ve zararlı katkı maddesi bulunmayan oyuncak ve eğitim materyalleri üreteceğiz dedi.
     Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bir proje hazırladıklarını, projenin tamamlanmasının son aşamada olduğunu belirtti.
     Projeyle Orduda oyuncak üretileceğini ve ağırlıklı olarak engelli ve kadınların bu proje sayesinde iş sahibi olacağını bildiren Doğan, şöyle devam etti:
     Projenin yaklaşık maliyeti 252 bin lira. Hazırladığımız projeyle, herhangi bir kimyasal madde içermeyen ve zararlı katkı maddesi bulunmayan oyuncak ve eğitim materyalleri üreteceğiz. Ürettiğimiz bu oyuncakları hem piyasaya sunacağız hem de anaokullarına ve kreşlere satacağız. Böylelikle hem piyasaya satış yapmış olacağız hem de okullara ucuz oyuncak ve eğitim materyali vereceğiz.
     Projeyle ilk etapta 200 kişiyi istihdama yönelik eğitmeyi düşündüklerini anlatan Doğan, Bu kişilerin arasından önce en iyilerini işe başlatacağız. Bunların çok büyük bir kısmı da engelli bireyler ve kadınlar olacak. Biz daha çok toplumun dezavantajlı kısmına hitap etmek istiyoruz. Daha sonra büyümemize paralel olarak eğittiğimiz kişilerin önemli bir bölümünü işe alacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kimyasal katkı içermeyen oyuncaklar Orduda üretilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER