Kırklarelide İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Kırklarelide İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tanıtıldı -İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Güven: -"İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile insanı korumayı, insanca yaşamayı, insan onuruna yakışır bir iş ortamı hayal ediyoruz"


KIRKLARELİ (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Rana Güven, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile insanı korumayı, insanca yaşamayı, insan onuruna yakışır bir iş ortamı hayal ediyoruz" dedi.
     Güven, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce, Kırklareli Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, zaman içerisinde gerek Uluslararası Çalışma Örgütü, gerekse Dünya Sağlık Örgütünün getirdiği düzenlemelere paralel olarak Türkiyede de çok sayıda hukuki düzenleme ve mevzuatın altyapısının tamamlandığını söyledi.
     Kanun çıkarılana dek bazı konularda geri kalındığını belirten Güven, şunları kaydetti:
     "Son yıllara baktığımızda bütün çağdaş ve gelişmiş ülkelerde gördüğümüz, kişiyi korumayı hedefleyen risk değerlendirmesi temelli bir yaklaşımla, konuyu ele alan koruma ve önlemeyi öncelikleyen bir yaklaşım, temel iş sağlığı güvenliği olarak karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki biz bu konuda diğer ülkeleri yakalamakta biraz geciktik. 1989da AB direktifi olarak yayınlanan bir genel çerçeve direktifi ve Uluslararası Çalışma Örgütünün yayınladığı farklı düzenlemelerle 155 ve 161 sayılı düzenlemeler paralelinde kanun hazırlığımızda oldukça geciktik. Ama bu yasanın güzelliği ya da doğruluğu, doğru ya da etkin uygulanıp uygulanmadığı ile ortaya çıkacak. Bunları gözlemleyeceğiz. Bunu çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl sanayinin yoğun olduğu illerimize öncelik vererek 18 ili gezdik. Bu yıl itibariyle de 4 farklı ekip olarak Türkiyenin dört bir yanında çalışmalarımıza başladık. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile insanı korumayı, insanca yaşamayı, insan onuruna yakışır bir iş ortamı hayal ediyoruz."
     Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak da iş ve işçi hakları konularında Türkiyede çok adımlar atılması gerektiğini ifade etti.
     Konuşmaların ardından iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, katılımcılara 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Kırklarelide İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER