Kırklareli Valisi Yaman:

Kırklareli Valisi Yaman: -Kırklareli OSB cazibe merkezi haline gelmeye başladı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) cazibe merkezi haline gelmeye başladı dedi.
     Kırklareli OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı, valilik toplantı salonunda, vali Yaman başkanlığında toplandı.
     Vali Yaman, burada yaptığı konuşmada, OSBye talebin her geçen gün arttığını söyledi.
     OSBnin gelişmesi ile Trakya ve Türkiyeye ekonomik katkı sağlanacağını ifade eden Vali Yaman, şunları kaydetti:
     Kırklareli OSB artık her sektör tarafından talep edilen bir hale geldi. Kırklareli OSB cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Çerkezköydeki firmalar oradaki işlerinin yanında Kırklareli OSBden arsa talebinde bulunuyorlar. Oradaki yatırımlarını Kırklareli OSBye getirecekler.
     İlimize gelecek olan iş adamlarının nitelikleri ve sayıları artmış olacak. Sanayi sektörü ilimizdeki lokomotif sektördür, yüzde 50-60 girdi sağlıyor. Bu oranı daha da yükselteceğiz. 2013 yılında çalışmalarımız inşallah daha iyi olacaktır. İlimiz bir kalkınma ivmesi yakaladı ve daha da kalkınmasını istiyoruz.
    
     -Trakyada en çok tercih edilen OSBye sahibiz
    
     Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da Trakyada en tercih edilen OSBye sahip olduklarını belirtti.
     Son 1 buçuk yılda OSBye talebin ciddi bir şekilde arttığını anlatan Çağlayan, OSBye yatırımlar devam ediyor. Fiyatları arttırıyoruz ama talepler durmuyor. OSBnin alt yapısı tamamen bitmiş durumda. Üst yapı çalışmaları ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. İstihdamın sağlanması mutlaka Kırklarelideki geliri de arttıracaktır. Kırklareli halkının istihdam sıkıntısı var. Sanayi işleri halkımız sevmiyor ve sanayi işlerinde de fabrikalar işçi bulmakta sıkıntı çekiyor. Herkes kamu kurumunda masa başı iş bulacak, herkes doktor, avukat mühendis olacak diye bir şey yok. Bence Kırklareli halkı mutlaka sanayi işçiliğine de alışmalıdır. OSBde işler gayet iyi gidiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kırklareli Valisi Yaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER