Kırşehirde 4 bin dönüm ceviz bahçesi

Kırşehirde 4 bin dönüm ceviz bahçesi kurulacak -AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırşehirde en az 4 bin dönüm ceviz bahçesi kurulması yönünde talimat verdi


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir Heyeti olarak ziyaret ettikleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun, Kırşehirde en az 4 bin dönüm ceviz bahçesi oluşturulması için talimat verdiğini belirtti.
     Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, kendisiyle birlikte Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslandan oluşan heyetin Bakan Eroğlunu makamında ziyaret ettiğini anımsattı.
     Ziyarette, Bakan Eroğlunun Kırşehirin Kaman İlçesinde açıkladığı Ceviz Eylem Planı ve bu çerçevede yapılan çalışmaların da gündeme geldiğini belirten Çalışkan, pilot illerden bir tanesi olan Kırşehirde yapılacak çalışmaların ele alındığını vurguladı.
     Ceviz üretiminin Kırşehir için çok önemli olduğunu belirten Çalışkan, şunları kaydetti:
     Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlunu ziyaretimizde, Kırşehirde en az 4 bin dönüm ceviz bahçesi kurulması yönünde talimat verdi. Bakanımız, bürokratlara verdiği talimatla bozuk orman alanlarının kullanılmayan meraların ve uygun hazine arazilerinin bakanlık tarafından ceviz ve badem bahçesi haline getirilmesi ve vatandaşlara gelir getirmesi için dağıtılması kararlaştırıldı.
     Çalışkan, Bakan Eroğlunun projesi tamamlanan Aşık Paşa Tabiat Parkı için gerekli ödeneğin verilmesi, biran önce yapımına başlanması ve Kırşehirin diğer sorunlarının da gündeme geldiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kırşehirde 4 bin dönüm ceviz bahçesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER