KİYD İstanbul Şubesinde anma etkinliği

KİYD İstanbul Şubesinde anma etkinliği -İstiklal Marşının TBMMde kabulü ile Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümleri dolayısıyla etkinlik yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesinde, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabulü ile Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümleri dolayısıyla anma etkinliği yapıldı.
     Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fatih ilçesindeki dernek binasında gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Şube Başkanı Metin Bedir, etkinlikte yaptığı konuşmada, ünlü şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşının, 12 Mart 1921de TBMMde büyük coşkuyla kabul edildiğini, Çanakkale Deniz Zaferinin ise önemli kahramanlıklar gösteren Türk askerlerince 18 Mart 1915te kazanıldığını hatırlattı.
     İstiklal Marşının kabulünün 92nci, Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirten Bedir, katılımcılara teşekkür etti.
     Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü 3üncü sınıf öğrencisi Özgü Aşkının, İstiklal Marşının kabulü ve Çanakkale Deniz Zaferi konularında sunum yapmasının ardından Bedir tarafından şiirler okundu.
     Hırka-i Şerif Camisi İmam Hatibi Mustafa Uyarın, Kuran-ı Kerimden ayetler ile kasideler okuduğu etkinliğe, dinleyiciler arasında bulunan Doç. Dr. Tevfik Özpaçacı, emekli öğretmen Abdurrahman Yılmaz ile üniversite öğrencileri de interaktif olarak katkıda bulundu.
     Katılımcılardan bazılarının duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadığı etkinliğe, dernek yöneticileriyle bazı üyeler katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber KİYD İstanbul Şubesinde anma etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER