Kızılay kan toplama aracı Lapsekide

Kızılay kan toplama aracı Lapsekide


ÇANAKKALE (A.A) - Kızılay, Lapseki ilçesinde vatandaşlardan kan topladı.
     Çarşı içine kurulan kan toplama aracı akşam saatlerine kadar 75 vatandaş müracaat ettiği ve kan vermeye sakıncası bulunmayan 65 bağışçıdan kan alındığı belirtildi.
     Çalışmada, Lapsekinin Adatepe köyünden İsmail Başere bugüne kadar 40ın üzerinde kan bağışında bulunmasından dolayı altın madalya ve genel merkez tarafından gönderilen altın madalya beratı verildi.
     Çanakkale Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Muammer Eçier, kurumuma 10 defa kan bağışında bulunan vatandaşlara bronz, 25 defa kan bağışında bulunan vatandaşlara gümüş, 35 defa kan bağışında bulunan vatandaşlara ise altın madalya verildiğini söyledi.
     45 defa ve üzeri kan bağışında bulunan vatandaşlara ayrıca bir plaket verdiklerini belirten Eçier, Kan hepimiz her an lazım olabilir. Sağlığı uygun olan her vatandaşımız kan verebilir. Kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşımaktadır dedi.
     Eçier, gönüllü bağışçıların sayısının artmasının toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapacağını ayrıca yılda iki kez kan vermenin vücudu yenileyeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Kızılay kan toplama aracı Lapsekide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER