Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Kaplanhan:

Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Kaplanhan: 2013 yılında çıtayı daha da yükselterek hedefi üst noktalara taşımak istiyoruz


KIRIKKALE (A.A) - Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, 2013 yılında çıtayı daha da yükselterek hedefi üst noktalara taşımak istediklerini söyledi.
     Kaplanhan, yaptığı açıklamada, 2012 yılında yaklaşık 7 bin kan topladıklarını, 2013 yılında çıtayı daha da yükselterek hedefi üst noktalara taşımak istediklerini kaydetti.
     Bu yıl içindeki hedeflerinin 6 bin 500 olduğunu, 51 günlük çalışma dönemlerinde ise 600 ünite kan topladıklarını açıklayan Kaplanhan, şunları söyledi:
     Kızılay Kan Merkezinin yoğun çalışmalarıyla kurulan çadırlarda kan bağışı ve kan kampanyaları yoğun ilgi görüyor. Kan, kaynağı sadece insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen hayati bir maddedir. İnsanların her üç ayda bir kan vermesi gerekiyor. Son birkaç yıl içerisinde kan verme iki misli arttı. İnsanlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Ameliyat masasında yatan bir insan kan alamazsa hayatını kayıp eder. Bunun için insanlarımızı hayatta tutmak için kan vermeliyiz. Yeni yıl ile birlikte büyük bir hızla kan toplama işlemine başladık. Bu yıl hedeflenen rakamın üzerine çıkmayı planlıyoruz. Bu yıl içerisinde ilçelere ağırlık verdik. Bu kapsamda Delicede 86, Çeriklide 46 ünite kan aldık. Bu tarlada yetişen veya dışarıda üretilen bir şey değil. Tek kaynağı insan olan bir ilaç. Verdiğimiz takdirde tekrar yerine alabiliriz. Bir gün herkesin ihtiyacı olabilir düşüncesi halkımızda olmalı.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Kaplanhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER