Kocaelide gelin ve kaynananın ölü bulunması

Kocaelide gelin ve kaynananın ölü bulunması -Tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı


KOCAELİ (A.A) - Derince ilçesinde gelin ve kaynananın boğazlarının kesilerek öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla tutuklanan 4 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Uğur Ulus, Murat Kilitçi, Muhammet Mutlu ile Mevlüt Mutlu, öldürülen Hatice Kurtun eşi Fatih Kurt ve kayınpederi Rasim Kurt ile avukatlar katıldı.
     Duruşmada söz alan sanık Uğur Ulus, Muhammet Mutlunun, teyzesi Güler Kurtun Derincedeki evinde para dolu kasa olduğunu söylemesi üzerine diğer sanıklarla kasayı çalmak için plan yaptıklarını söyledi.
     Cinayetten bir gün önce buluştuklarını ve Muhammet Mutluyla birlikte, Fatih Kurtu Gebzeye iş görüşmesine götüreceklerini söyleyerek evden uzaklaştırmaya karar verdiklerini ifade eden Ulus, şöyle konuştu:
     Sanık Mevlüt, maktuller Güler ile gelini Haticenin o gün diş hastanesine gideceğini söylemişti. Olay günü Mevlüt bana para verdi. 2 bıçak satın aldım. Bıçağın birisi bende, diğeri Mevlütte kaldı. Murat ve Mevlüt ile olay yerine gittik. Murat otomobilde bekledi. Mevlüt ile birlikte eve gittik. Mevlüt kapının ziline bastı. Maktul Güler Kurt kapıyı açtı. Mevlüt, maktule Fatihi sordu. Maktulün Fatihin evde olmadığını söylemesine rağmen Fatihi beklemek için içeri girdik. Maktul Hatice, eve girdiğimizi görünce yatak odasına geçmişti. Daha sonra ben de yatak odasına girdim. Haticeye sus işareti yaptım. Daha sonra Mevlüt, kanlı bir bıçakla yatak odasına girdi. Mevlüt, daha sonra bana git evi ara dedi. Ben de aradım ama bir şey bulamadım. Maktullerin ikisini de Mevlüt öldürmüştür. Ben sadece hırsızlık yapmak için eve girdim.
     Diğer sanıklar da maktulleri kendilerinin öldürmediğini, suçsuz olduklarını öne sürdü.
     Rasim ve Fatih Kurt ise olayı planlayanların Muhammet ile Mevlüt olduğunu söyledi.
     Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     İbni Sina Mahallesinde, 16 Şubat 2012de Güler Kurt ile gelini Hatice Kurt evlerinde boğazı kesilerek öldürülmüş, Uğur Ulus, Murat Kilitçi, Muhammet Mutlu ve Mevlüt Mutlu gözaltına alınmıştı.
     (MY-NEC-ATA-HAN)
<< Önceki Haber Kocaelide gelin ve kaynananın ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER