Kocaelide organik ürün pazarı kuruluyor

Kocaelide organik ürün pazarı kuruluyor -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı beslenmenin yaygınlaştırılması ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla, GDOsuz tarım ürünlerinin pazarlanacağı organik ürün pazarı kuruyor (Foto


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı beslenmenin yaygınlaştırılması ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla, GDOsuz tarım ürünlerinin pazarlanacağı organik ürün pazarı kuruyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve uluslararası sertifika kuruluşlarının garantisinde, organik ürünlere ucuz ve kolay ulaşımı sağlamak ve halk sağlığına katkıda bulunmak amacıyla, organik pazar kurulması kararlaştırıldı.
     Bu kapsamda, sanayi ve ticaret sektörlerinde çalışan tüketicilerden gelen talepler üzerine yapılan değerlendirmelerde, Kocaelide organik pazar kurulmasında, organik ürün yetiştiriciliğinin arttırılması, üreticinin ürünlerini direk pazarlama imkanı sağlanması amaçlandı.
    
     -Kansere karşı, sağlıklı beslenme için organik tarım ürünü-
    
     Kimyasaldan uzak ve genetiği değiştirilmemiş ürünlerin organik pazar sayesinde vatandaşlara ulaşacağı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Organik ürünlere büyük talep olmasına rağmen bölgemize en yakın organik pazarlar İstanbul il sınırları içerisinde bulunuyor ve Kocaeli halkının büyük çoğunluğu bu pazarlara ulaşamıyor. Son zamanlarda artan kanser ve ağır hastalıklar bütün dünyada olduğu gibi Kocaelide de organik üretimi ve bu üretimin pazarlanacağı organik pazarların kurulmasını zorunlu hale getirdi. Organik pazar kurulması için, Kocaeli genelinde ve civar illerde organik üreticilik yapan büyük çiftlikler ve üreticiler tespit edildi. Çiftçilerle karşılıklı olarak organik tarıma geçiş için gerekli ihtiyaçlar değerlendirildi. Sertifikasyon kuruluşu, organik gübre üreticileri ve organik tarım uzmanları davet edilerek, personel ve çiftçiler bilgilendirilerek eğitimleri yapılıyor. Ayrıca, Kocaelinin 12 ilçesinde belediyelerce organik pazar kurulacak alanlar tespit edildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kocaelide organik ürün pazarı kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER