Kocaeli İtfaiyesinden fabrika personeline kimyasal sızıntı

Kocaeli İtfaiyesinden fabrika personeline kimyasal sızıntı tatbikatı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli İtfaiyesi, bir fabrikanın acil mücadele ekibiyle kimyasal sızıntı tatbikatı yaptı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, itfaiye ekiplerinin fabrika personelleriyle yaptığı tatbikatlarla kişilerin olumsuz durumlara karşı nasıl önlem alması gerektiğinin uygulandığı belirtildi.
     Fabrikanın acil müdahale ekibinin Kocaeli İtfaiyesi gözetiminde kimyasal sızıntı sonucu oluşan bir yaralanmanın tatbikatını gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, daha önce kimyasal sızıntı olaylarına müdahale eğitimi alan fabrika, acil müdahale ekibinin düzenlenen tatbikatla uygulama yaptığı kaydedildi.
     Açıklamada, tatbikatta fabrika içinde kimyasal maddeyle temas sonucu yaralanan personelin olay yerinden çıkarılıp dezenfekte edilmesi ve ambulansla hastaneye sevk edilmesinin senaryo edildiği dile getirilerek, şu ifadeler kullanıldı:
     İtfaiye ekibi kimyasal maddeye maruz kalmamak için özel bir elbise giyerek fabrika içerisindeki yaralıya ulaştı. Yaralı uygun bir şekilde sedyeye konularak yıkama çadırına getirildi. Çadırda üstündeki elbiseleri çıkarılan yaralı dezenfekte edildi. Özel bir folyo ile kaplanan yaralı ambulansa götürülerek hastaneye sevk edildi. Tatbikat sonrası değerlendirme toplantısı yapılarak, eksikler ve müdahalede yapılan hatalar belirlendi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli İtfaiyesinden fabrika personeline kimyasal sızıntı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER