Külliye yapımı için düzenlenen kermeste hırsızlık

Külliye yapımı için düzenlenen kermeste hırsızlık iddiası -Adanada, külliye inşaatına destek için düzenlenen kermesten elde edilen parayı çaldığı iddia edilen kişi gözaltına alındı


ADANA (A.A) - Adanada, külliye inşaatına destek için düzenlenen kermesten elde edilen parayı çaldığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.
     Merkez Sarıçam İlçe Müftülüğü tarafından cami, Kuran kursu, aşevi ve misafirhaneden oluşacak külliye yapımı için Sabancı Merkez Camisi bahçesinde kermes düzenlendi. Bu sırada bir kişinin şüpheli hareketleri, çevrede gezen güven timlerinin dikkatini çekti.
     Güvenlik güçleri, Seyhan Nehrine cüzdan atmaya çalıştığı ileri sürülen kişiyi gözaltına aldı. Şüphelinin elinde gazete kağıdına sarılı 4 bin 65 lira bulundu. E.N. (61) adlı kişinin hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından kaydı olduğu tespit edildi.
     Polis, cüzdanda bulunan nüfus cüzdanından kermeste görevli Nurdan Oruça ulaşarak, parayı teslim etti. Paranın külliye yapımı için düzenlenen kermesten elde edilen gelir olduğu kaydedildi.
     Oruç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 katlı külliye yapımına katkıda bulunmak için düzenledikleri kermesten sağlanan paranın çalınmasına üzüldüğünü söyledi.
     Bazı ev kadınlarının yaptığı yemeklerle kermese katkıda bulunduğunu belirten Oruç, "Kermesin son gününde tüm parayı ilgili kişiye teslim edeceğimiz için yanıma almıştım. İçinde topladığımız 4 bin 65 lira ve yüzükler bulunan cüzdanım, parasını bir hayırseverin karşıladığı böreklerle karnını doyuran kişi tarafından çalınmış. İçini boşalttığı cüzdanımı nehre atarken polis yakalamış" dedi.
     Oruç, şüpheliyi yakalayan polislerin ödüllendirilmesini istedi.
     Zanlının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Demirci/Ali Güreli
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Külliye yapımı için düzenlenen kermeste hırsızlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER