CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -"Millet iradesiyle seçilen belediyeleri sürekli by-pass etmek, onları merkeze çekmek kabul edilir gibi değil


EDİRNE (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Millet iradesiyle seçilen belediyeleri sürekli by-pass etmek, onları merkeze çekmek kabul edilir gibi değil" dedi.
     Tekin, CHP Parti Meclisi üyesi Benan Baykal, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Özgündüz ve Recep Gürkan ile Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiyi ziyaret etti.
     Burada konuşan Tekin, bakanlıklarda özellikle muhalif belediyelerin taleplerinin geç yürütüldüğünü ve bunun millete verilen bir ceza olduğunu savundu.
     Bilerek ya da bilmeyerek belediyeciliğin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını öne süren Tekin, şöyle devam etti:
     "Şu anda bundan sonraki en büyük belediye başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yardımcısı da Erdoğan Bayraktardır. Yani hemen yanı başımızda Yunanistan ya da Bulgaristandaki belediyecilik anlayışı aynı değildir. Siyah beyaz bir görüntü. Millet iradesiyle seçilen belediyeleri sürekli by-pass etmek, onları merkeze çekmek kabul edilir gibi değil. Buna da en çok şiddetle karşı çıkan Başbakanın kendisiydi. Şaşmaz düşmez bir Allah. Sayın Başbakan belediye başkanı olduğu dönemlerde, Ankara elini belediyelerden çek diyordu. Şimdi ben de diyorum ki, Sayın Erdoğan, elinizi çekin bu şehirlerden. Belediyeler kendi imkanları içerisinde hizmetlerini rahatlıkla yürütebilir."
    
     -Selimiye Camisi "Meydan Projesi"-
    
     Belediye Başkanı Sedefçi de Selimiye Camisinin Dünya Kültür Mirası Listesine kabul edildiğini hatırlattı.
     Selimiye Camisine özel "Meydan Projesi" hazırlandığını ve UNESCOnun projeyi kabul ettiğini belirten Sedefçi, "3 yıldan bu yana uğraşıyoruz. Dünyanın en büyük kuruluşu UNESCO kabul etti. Buradaki Anıtlar Kurulumuz projemizi halen kabul etmeme durumunda. Burada açık açık konuşuyorum ben. Siyaset yapılıyor. CHPli Hamdi Sedefçinin bu projeyi yapması istenmiyor. Biz Selimiye Meydanı Projesini yaparsak belli partilerin ve bazı kesimlerin de desteğini alacağımızı düşünerek sanırım bazı insanlar bu projenin hayata geçmesine engel oluyorlar. Kültür Bakanlığı ile bu konuyu görüşeceğiz" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Sedefçi, günün anısına Tekine, Kırkpınar Tarihi Güreşlerinde güreşen temsili pehlivan heykeli, Baykal, Tanal ve Özgündüze de minyatür Kırkpınar kemeri hediye etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER