Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Gazetecilik gerçekten toplumun sesidir, kulağıdır, gözüdür, çok önemli bir işlev ve görevdir, bu bilinçle yapıldığı zaman toplum yaşamına büyük bir katkısı olur -Hizmetlerimizi hayata geçirmeye d


ORDU (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gazetecilik gerçekten toplumun sesidir, kulağıdır, gözüdür, çok önemli bir işlev ve görevdir, bu bilinçle yapıldığı zaman toplum yaşamına büyük bir katkısı olur dedi.
     Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Orduya gelen Bakan Günay, ilk olarak Şarkiye Mahallesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen Gaziler Günü programına katıldı.
     Anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan buradaki tören, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla son buldu.
     Bakan Günay daha sonra Afyonkarahisardaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuşun ailesini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.
     Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğinin açılış törenine katılan Günay, burada yaptığı konuşmada, Ordu için çok özel ve anlamlı bir günde yeni bir gazeteciler derneği açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
     Dernek yönetiminde görev alan gazetecilere başarı dileyen Günay, şöyle konuştu:
     Bildiğim kadarıyla Orduda basın camiasında açılan bu üçüncü dernek. Demokrasilerde çoğulculuk esastır ama arada bir araya gelerek birleşmek gibi bir ilke de vardır. Bu sayıyı 5e vardırmadan, makul bir yerde bu çoğalmayı durduracağınızı ümit ediyorum. Gerçekten medya bakımından Ordunun tarihi eskidir. Benim de o tarihin bir kısmını paylaştığım arkadaşlarım var burada. Ben Orduda Halkın Sesi, Gündem, Hürses, Haber gibi gazetelerde yazılar yazdım, sorumlu yazı işleri müdürlüğü yaptım. Çeşitli polemiklere ve iddialı tartışmalara tanık olduğumuz oldu. Demokrasilerin bir aracıdır özellikle Anadolu basını. Ama seçim öncesinde kurulan ve dağılan bir gazetecilik serüvenine de veya sadece çok fazla bir gazetecilik serüvenine de dönüştürmemek gerekir. Anadoluda Orduyu tenzih ederim ama zaman zaman böyle sıkıntılı örnekler de yaşadığımız oluyor. Gazetecilik gerçekten toplumun sesidir, kulağıdır, gözüdür, çok önemli bir işlev ve görevdir, bu bilinçle yapıldığı zaman toplum yaşamına büyük bir katkısı olur. Ben bu derneğin bu bakış açışıyla kurulduğunu tahmin ediyor ve başarılar diliyorum
    
     -İhanet şebekelerinin oyununu bozacağız-
    
     Türkiyede devletin milletine hizmet etmeye, milletin de devletine sahip çıkmaya devam ettiği sürece ihanet şebekelerinin oyunlarını bozacaklarını anlatan Günay, şunları kaydetti:
     Biz hizmetlerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yeter ki ülkemizde barış ve ağız tadı olsun. Bu son olaylar ne yazık ki ülkemizi her gün üzmekle kalmıyor, hizmet konusunda da zaman zaman Türkiyenin bir bölgesinde işi yavaşlatmaya sevk etmeye, yönlendirmeye çalışıyor. Ama biz hızımızı kesmiyoruz. Daha geçen hafta Vanda bir müzenin temelini attık. Bütün bu ihanet şebekelerinin bozma çalışmalarına rağmen biz 23 Ekimde Vanda 16 bin konutu anahtar teslim sahiplerine teslim etmiş olacağız. Yani depremden bir yıl sonra hem de modern bir şekilde ve neredeyse kira öder gibi bir bedel karşılığında sahiplerine teslim etmiş olacağız.
     Konuşmasının ardından gazetecilerle sohbet eden Bakan Günay, masanın üzerinde bulunan fındığı avucuna alarak, Bu enerjinin kaynağıdır arkadaşlar. Dünyadaki bütün yapay vitaminlerin hepsinden daha güçlü bir vitamindir. Buna eski bir Ordulu bakanımız yenilebilir enerji derdi. Gerçekten ben de inanıyorum, günde 4 kez birer avuç fındık yiyeceksiniz ifadelerini kullandı.
     Bu arada Bakan Günay, Bingöldeki terör saldırısı nedeniyle Orduda katılacağı bazı programları iptal ettiğini, Ünye ilçesindeki otel açılışının ardından kentten ayrılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER