Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Eğitimcilerden DPÜ Genel Sekreteri Yoşumaza ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Temsilciliği yöneticileri, DPÜ Genel Sekreterliği görevine atanan Oğuz Yoşumazı makamında ziyaret etti.
     Eğitim-Bir-Sen DPÜ Temsilcisi Yrd. Doç Dr. Faruk Ebeoğlugil, ziyarette, üniversitelerin toplumun ufkunu genişleten ve toplumu ilerilere taşıyan yegane unsurlar olduğunu ve son dönemlerde DPÜnün de bu misyonu yerine getirmek için üzerine düşeni yaptığını bildirdi.
     DPÜyü sadece Evliya Çelebi Yerleşkesi olarak değil, Germiyan Yerleşkesi ve ilçelerde yer alan fakülte ve meslek yüksekokullarıyla bir bütün halinde değerlendirdiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ebeoğlugil, Üniversitede akademik idari ve yardımcı hizmetler kadrolarında yaşanan sıkıntılarla yakından ilgileniyoruz. Sorunların çözümünde paydaş kuruluş olarak gerekli desteği vermeye hazırız ifadelerini kullandı.
     Yoşumaz da DPÜnün, Kütahya halkı ve diğer kurumlarla iş birliği içinde üzerlerine düşen faaliyetleri gerçekleştirdiği gibi akademik yönden birçok yenilik yaptığına dikkati çekti.
    
     -Gazilerden AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şaban Başoğul ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkayayı makamında ziyaret etti.
     AK Parti Merkez İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Başoğul, dernek üyelerinin sorunlarının ele alındığı dosyayı, Sarıkayaya sundu.
     Sarıkaya, sorunların çözümü konusunda yardımcı olacaklarını ve konuları takip edeceklerini belirterek, Bugünümüzü sağlayan gazilerimize ne kadar sahip çıksak azdır ifadesini kullandı.
    
     -Kütahya heyeti, Eskişehirde toplantıya katıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehirde faaliyet gösteren Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde araştırma, yayım ve çiftçi bağının güçlendirilmesi amacıyla her yıl yürütülen Bölge Bilgi Alışveriş (BAV) ve Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı, Kütahyadan görevlilerin de katılımıyla yapıldı.
     Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra teşkilatından Bilecik İl Müdürü İbrahim Alparslan Dankır, Kütahya İl Müdürü Fatih Satıcı, Uşak İl Müdürü Mustafa Güngör, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Eskişehir Şube Müdürü Özgür Özkan, Afyonkarahisar, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi, Eskişehir TMO Şube Müdürlüğü ve Eskişehir Ticaret Borsasından temsilciler katıldı.
     Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sabri Çakır, toplantıda, araştırma, yayım, çiftçi bağının güçlendirilmesi kapsamında bölge illerindeki İl Müdürlükleri ile iş birliğinde çalışmanın önemli olduğunu bildirdi.
     Satıcı da uygulanan ve hayata geçirilmesi planlanan proje ve faaliyetlerin ele alındığı, sorun ve sıkıntıların aşılıp kalıcı çözümler bulunması konusunda da görüş alışverişinde bulunulduğu bu toplantıların önemli olduğu belirterek, şunları kaydetti:
     Teşkilat olarak çiftçiler, yatırımcılar, kooperatif ve birlikler, sektördeki üretici ve yetiştirici konumundaki kişi ve kuruluşlarla iş birliğimizi daha da artırarak sebzecilikten meyveciliğe, hayvancılıktan gıda sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılan hizmet yelpazesinde en iyi en kaliteli hizmeti vermenin mücadelesi ve gayreti içinde olmalıyız.
     Toplantı, Afyonkarahisar, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak İli Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlerince bu yıl gerçekleştirilen tarımsal eğitim ve yayım çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapılmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER