Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özafşar: -"Hz. Muhammedin insanlık tarihinde yaptığı en büyük devrim, insanın hürriyetini ve özgür düşüncesini tescil etmiş olmasıdır"


ŞANLIURFA (A.A) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, "Hz. Muhammedin insanlık tarihinde yaptığı en büyük devrim, insanın hürriyetini ve özgür düşüncesini tescil etmiş olmasıdır" dedi.
     Özafşar, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda düzenlenen "Hz. Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konulu konferansta, haftanın birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını söyledi.
     Hz. Muhammedin, insan onuruna ve özgür düşüncesine önem verdiğini vurgulayan Özafşar, "Diyanet İşleri Başkanlığının haftanın temasını insan onuru olarak tercih etmesinin nedeni dünyada adaletsizlik, haksızlık ve zulmün kol geziyor olması, Müslüman kanının akıtılmasıdır. Afrika kıtasında azınlık Müslümanların çektiği çileler gözleri yaşartıyor. Böyle bir zaman aralığında konuşulacak konu elbette insan onuru ve insan haysiyetiydi. Çünkü İslam, insanlara haysiyet ve onuru getirmiştir" diye konuştu.
     Hz. Muhammedin bir onur peygamberi olduğunu ifade eden Özafşar, şunları kaydetti:
     "Peygamber efendimiz insanlara onuru ve haysiyeti nasıl getirdi- Önce her bir insanı çok kıymetli gördü. İnsanlara tam anlamıyla yöneldi. Bizler dostluğa vefayı iman yapan bir Peygamberin ümmetiyiz, Hamd olsun. Hz. Muhammedin insanlık tarihinde yaptığı en büyük devrim, insanın hürriyetini ve özgür düşüncesini tescil etmiş olmasıdır. Hiçbir insana, inansın diye baskı yapmamıştır, kin gütmemiştir. Çünkü insan hürriyetiyle insandır. Bir insanın elinden hürriyetini alırsanız insanlığını ve haysiyetini de almış olursunuz. Siz karşınızdaki insanın onurunu ne kadar yüceltirseniz, şahsi onurunuzu da o kadar yüceltir ve değerli hale getirirsiniz. Bu alemde onurla yaşamak için karşımızdakinin onuruna saygı göstermeye, onu onurlu kılmaya ihtiyacımız var."
     Konferans, İl Müftülüğü personelinin seslendirdiği ilahilerle sona erdi.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Rauf Maltaş / Veli Gürgah
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER