Lozan Antlaşmasının 89. yıl dönümü

Lozan Antlaşmasının 89. yıl dönümü -TÜ Rektörü Prof. Dr. Duran: -Lozan Antlaşmasına hangi cepheden bakarsak bakalım bir başarıdır


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prf. Dr. Enver Duran, Lozan Antlaşmasına hangi cepheden bakarsak bakalım bir başarıdır dedi.
     Lozan Antlaşmasının 89. yıl dönümü nedeniyle üniversitenin Karaağaç yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Duran, Türkiye için Lozan Barış Antlaşmasının bir başarı olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Duran, konuşmasına şöyle devam etti:
     Biliyor musunuz bu anlaşma kaç yıl geçerli- 2023te bu anlaşma bitiyor. Özellikle gençlerin Atatürkün bize emanet ettiği Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için ne gerekiyorsa, şimdiden çalışmaları gerekmektedir. Lozan Antlaşmasına hangi cepheden bakarsak bakalım bir başarıdır. Antlaşma bir imparatorluktan genç Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunun dünyaca onaylanması ve kabul edilmesidir. Şu an Karaağaçta oturabiliyorsak, burada bulunabiliyorsak bu anlaşmaya borçluyuz.
     TÜ Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Atalay da Milli Mücadele, Lozan ve Balkanlar gibi konular açıldığında heyecanını gizleyemediğini dile getirerek, Çünkü benim ve çocuklarımın bu ülkeden başka gideceği bir ülke yoktur ve son nefesimizi bu ülkede vereceğiz. İşte böyle konular gündeme geldiğinde ben heyecanlanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Lozan Antlaşmasının 89. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER