Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovariden DÖSİADa ziyaret

Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovariden DÖSİADa ziyaret


ANTALYA (A.A) - Macaristanın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Genceri ziyaret etti.
     Ziyarette Büyükelçi Hovariye Kültür Ataşesi Victor Mates ve Antalya Fahri Konsolosu Bekir Bülend Özsoy da eşlik etti. DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Hovariye DÖSİADın faaliyetleri ve Döşemealtı ilçesindeki yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Gencer, Komşu ülkelerle iş birliği yaparak, Döşemealtında üretilen, kendi alanında marka olmuş mal ve hizmetleri satmak istiyoruz dedi.
     Ağustos ayında Macaristanın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kissin DÖSİADı ziyaret ettiğinin anlatan Gencer, Macaristan ile iş birliği yapılması için adım attıklarını, bu ayın sonunda Macaristana gideceklerini ve Antalya Macaristan İş Forumu düzenleyeceklerini bildirdi.
     Gencer, Türkiyede Macar ve Türk işadamlarının bir araya gelmesi ve Macar ürünlerinin Türkiyede satılması için her türlü konuda öncülük yapacaklarını dile getirdi.
     Büyükelçi Janos Hovari de Macaristan ile Türkiyenin birbirine çok benzediğine dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması gerektiğini söyledi. Türkiyenin Macaristandan ithalatının yaklaşık 2 milyon dolar olduğuna değinen Hovari, Türkiye ve Belçika arasında 4 milyon dolar ithalat var. Macaristan, Türkiyeye Belçikadan daha yakın. Macaristan ithalatı neden bu kadar olmasın dedi.
     Türkiyeye daha fazla ürün satmak istediklerini, Macar işadamlarının Türk partner aradıklarını vurgulayan Hovari, Macaristan ile Türkiyedeki enerjiyi birleştirip, birlikte çok güzel işler yapabiliriz. İş yapmak için önce tanışmak, sonra anlaşmak ve güven gerekiyor. Bu tür adımlar sağlam ve kalıcı dostluklar, beraberinde başarılı projeleri getirecektir diye konuştu.
     Hovari, Türk işadamlarının Macaristana yapacağı ziyaretin iyi bir başlangıç olacağına dikkati çekerek, ziyaretlerin devamlılığını sağlamak istediklerini kaydetti.
     Vize konusunda iş birliği önerisinde bulunan Hovari, İstanbul ve Ankarada Türk işadamlarına vize kolaylığı sağlanması için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovariden DÖSİADa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER