Madımak olayının araştırılması için DDKnın görevlendirilmesi

Madımak olayının araştırılması için DDKnın görevlendirilmesi -BBP Sivas İl Başkanı Kulmaç: Umut ediyoruz ki Devlet Denetleme Kurulu, sağlıklı ve düzgün bir araştırmayla Sivas olaylarının akıbetini ortaya çıkaracaktır. Kamuoyu ve Sivasl


SİVAS (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün, Madımak olayının araştırılması ve incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulunu (DDK) görevlendirmesine ilişkin, Umut ediyoruz ki Devlet Denetleme Kurulu, sağlıklı ve düzgün bir araştırmayla Sivas olaylarının akıbetini ortaya çıkaracaktır. Kamuoyu ve Sivaslı üzerindeki bu baskıyı da netice itibariyle çözmüş olur. Sivas da böyle bir hadiseden kurtulmuş olur, rahatlamış olur dedi.
     Kulmaç, Suşehrindeki temaslarının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün, Madımak olayının araştırılması ve incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulunu (DDK) görevlendirmesine ilişkin görüşlerini aktardı.
     Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp öncülüğündeki sivil toplum örgütlerinin, Sivas olaylarının aydınlatılması ve şüphelerin ortadan kaldırılması noktasındaki talepleri gündeme getirdiğini, Sivas heyetinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü ziyaretinde bu talebin Güle iletildiğini anlatan Kulmaç, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül tarafından DDKnın görevlendirildiğini anımsatarak, Buradan bir gerçek ortaya çıkıyor. Sizin şehriniz ve bölgenizle ilgili ortak aklı bulup bir araya gelirseniz, insanların bütünlüğünü sağladığınız zaman demek oluyor ki sonuç alınamayacak hiçbir hadise yoktur. Gönlümüz arzu ediyordu ki Sivas olaylarıyla birlikte Başbağlar olaylarının da aynı kategori içerisinde değerlendirilmesi gerekiyordu. Çünkü orada zuhur edilen hadise, Sivas olaylarından çok farklı değildi diye konuştu.
     Sivas olaylarını çıkaranların Sivaslı olmadığını 1993 yılından beri dile getirdiklerini belirten Kulmaç, Hatta yapılan inceleme ve araştırmalarda, bu olayın altından da PKKnın çıktığı hasıl olmuştu. Bugün de o kanaatimizi halen taşıyoruz. Umut ediyoruz ki Devlet Denetleme Kurulu, sağlıklı ve düzgün bir araştırmayla Sivas olaylarının akıbetini ortaya çıkaracaktır. Kamuoyu ve Sivaslı üzerindeki bu baskıyı da netice itibariyle çözmüş olur. Sivas da böyle bir hadiseden kurtulmuş olur, rahatlamış olur dedi.
     Belediye Başkanı Doğan Ürgüpün, şehrin meseleleriyle uğraştığını ifade eden Kulmaç, Ürgüp ve sivil toplum örgütlerinin girişimleri sonucunda, Sivas olaylarının araştırılması için DDKnın görevlendirilmesinin, gerek Sivas halkı adına gerek Doğan Ürgüp adına gerekse Ürgüpün mesuliyetini taşıdığı BBP adına fevkalade sevindirici bir durum olduğunu söyledi.
     BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin DDKnın yürüttüğü araştırma çalışmalarına da değinen Kulmaç, 2009 yılında kaybettiğimiz, rahmetli genel başkanımız, dava liderimiz sayın Muhsin Yazıcıoğlunun da Devlet Denetleme Kurulunda beklemekte olan dosyasının bir an önce, acil bir şekilde açığa kavuşmasını bekliyoruz dedi.
     DDKnın ve Meclis Araştırma Komisyonunun çalışmalarının hızlandırılmasını isteyen Aytekin Kulmaç, bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan destek istedi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER