Mahallenin güvenliği için muhtarlardan polise 52

Mahallenin güvenliği için muhtarlardan polise 52 başvuru -Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 163 muhtarın katılımıyla oluşturulan Muhtarla çözüm topluluğuna başvuran muhtarlar, en fazla mahalle aralarına terk edilen otomobil ve metruk


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından kent güvenliğini sağlamak amacıyla, 163 muhtarın katılımıyla oluşturulan Muhtarlarla çözüm topluluğuna başvuran muhtarlar, en fazla mahalle aralarına terk edilen otomobil ve metruk binalardan şikayet ediyor.
     Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha güvenli bir Antalya modeli çalışması kapsamında Çok ortaklı ve çok aktörlü güvenlik yönetişimi prensibiyle kent merkezindeki 163 muhtarın katılımıyla Muhtarlarla çözüm topluluğu oluşturduklarını hatırlattı.
     Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde düzenlenen toplantılarda muhtarlarla bir araya geldiklerini belirten Yılmaz, dünyanın hiçbir yerinde halkın güvenmediği ve desteklemediği işleri gerçekleştirmenin mümkün olmadığını ifade etti.
     Halkın görüş, tutum ve beklentilerini iyi takip edebilmek için kitle iletişim araçlarını doğru kullanmanın önemine dikkati çeken Yılmaz, bu nedenle mahalle sakinlerine en yakın yönetim birimi olan muhtarların talep, öngörü ve gözlemlerine daha aktif yer vermek amacıyla bu topluluğu kurduklarını kaydetti.
     Antalya Emniyet Müdürlüğünün resmi internet sitesinde muhtarlarla doğrudan iletişimi sağlayacak bir sistem oluşturduklarını anlatan Yılmaz, bu sayede kentin güvenlik sorunlarının tespit edilmesi ve bu sorunlara çözüm bulunmasının amaçlandığını dile getirdi.
     Sistemin işleyişiyle ilgili de bilgi veren Yılmaz, İnternet sitesinde muhtarla çözüm topluluğu isimli bir buton, bu bölümün altında 163 mahalle muhtarı için ayrı ayrı kullanıcı adı ve şifre vererek hesap oluşturduk. Muhtarlar mahallelerindeki sorunları ve emniyet hizmetlerine ilişkin taleplerini sisteme giriyorlar. Bu talepler Basın ve Halkla İlişkiler Şubesine ulaşıyor. Taleplere en geç 30 gün içinde cevap veriyoruz dedi.
    
     -52 muhtar sorun iletti-
    
     Topluluğa bu yıl 52 başvuru olduğunu bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:
     Muhtarlar mahalle aralarına terk edilmiş otomobiller, metruk binalar, trafik sorunları, suç işlenmesini kolaylaştırıcı etkenlerden sokak aydınlatmalarının yetersizliği, park ve bahçelerde ailelerin huzur ve güvenliği açısından alınacak önlemler, huzur ve sükunu tehdit eden şahıslar üzerine yoğunlaştı. Biz de bu sorunları yerinde inceleyerek çözüm ürettik.
     Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak 8i Avrupa Birliği tarafından desteklenen 40ın üzerinde proje hayata geçirdiklerini vurgulayan Yılmaz, toplumun desteğiyle Daha güvenli bir Antalya modeli oluşturma çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Mahallenin güvenliği için muhtarlardan polise 52 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER