Malatyada Tarla Okulu eğitimlerinin pilot uygulamalarına

Malatyada Tarla Okulu eğitimlerinin pilot uygulamalarına başlandı


MALATYA (A.A) - Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarla Okulu eğitimlerinin pilot uygulamalarına başladı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğanşehirde 20 kişilik çiftçi grubuna, bitkinin fenolojik ve zararlının biyolojik dönemleri dikkate alınarak arazi eğitimlerinin uygulamalı ve teorik olarak verileceği belirtildi.
     Yumuşak çekirdekli meyve türlerinden elmanın, Doğanşehir ilçesinin bitkisel üretiminin önemli bir kısmını oluşturduğu anımsatılan açıklamada, elma üretimi yapan üreticilerimizin yetiştiricilik, hastalık ve zararlı kontrolü yönetimi konularında bilgi birikimlerini artırmak ve tecrübe kazandırmak için il müdürlüğü teknik elamanlarınca uygulamalı ve teorik eğitimlere devam edildiği kaydedildi.
     İl müdürlükleri tarafından bitki sağlığı çiftçi eğitim çalışmalarının 2014 yılından itibaren Tarla Okulları şeklinde gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, hazırlıklı olmak için 2013 yılında Tarla Okulları eğitim modelinin pilot çalışmalarının yapılacağı belirtildi.
     Bu kapsamda, aynı yöreden aynı ürünü yetiştiren 20 kişilik çiftçi grubuna, bitkinin fenolojik ve zararlının biyolojik dönemleri dikkate alınarak arazi eğitimlerinin uygulamalı olarak yapılacağı kaydedilen açıklamada, Doğanşehir ilçesi Günedoğru köyünde elma üretimi yapan 21 üreticinin katılımıyla Tarla Okulları eğitiminin 1. günü arazide uygulamalı olarak yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, ziraat mühendisleri Hayat Çiçek ve Badin Kılıç ile tekniker Naci Ertanın çiftçilere yetiştiricilik, karaleke ve monilya hastalıkları konusunu anlattığı belirtildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Malatyada Tarla Okulu eğitimlerinin pilot uygulamalarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER