Malatya PMYOda eğitim

Malatya PMYOda eğitim-öğretim yılı başladı -Vali Şahin: -Bizler yasalarla tanınan ve vicdanın kalıplarına sığan inisiyatif kullanma hakkına sahibiz. Bunu aşan inisiyatifler bizi kanun dışılığa ve keyfiyete götürür (Fo


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, yasalarla tanınan ve vicdanın kalıplarına sığan inisiyatif kullanma hakkına sahip olduklarını belirterek, Bunu aşan inisiyatifler bizi kanun dışılığa ve keyfiyete götürür dedi.
     Şahin, Malatya Polis Meslek Yüksekokulunun (PMYO) 2012-2013 eğitim öğretim dönemine başlaması dolayısıyla PMYO Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, polislerin insanların güvenliğini sağladığını belirtti. Son 10 yıldır hedef alınan işkenceye sıfır toleransın benimsenmesi ve kolluk görevlilerinin çağdaş seviyeye ulaştırılmasında önemli bir mesafe alındığını dile getiren Şahin, Bugün polis, halkın can ve mal emniyetinin gerçekten temsilcisi dedi. Bunun için polislerin yetiştirildiğini, mevcut polislere hizmet için eğitimler verildiğini ve yasal altyapıda düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Şahin, bugün kolluk kuvvetlerinin Avrupa normlarını aştığını, dünya standartlarına ulaşan bir hizmet noktasına geldiğini ifade etti.
     Polislere ve polis adaylarına seslenen Şahin, Bizler bir hak değil bir görevi ifa ediyoruz. Bir yetki kullanıyoruz. Bu yetki ve görev bize bu millet tarafından verilmiş ve bu milletin kaynaklarıyla yaptığımız bir görev. Dolayısıyla bu görevi biz ancak ve ancak milletin hayrına ve milletin huzurunun, mutlululuğunun temini yolunda kullanabiliriz. Dolayısıyla bunu bir hak gibi görüp milletten ayrıcalıklı, farklı ve üstün bir konumda olmayı bize sağlamaz uyarılarında bulundu.
     Kolluk kuvvetlerine verilen görev ve yetkinin aynı zamanda kişiye bir emanet duygusu vermesi gerektiğine işaret eden Şahin, Yani aslında bu vatandaş, sokaktakiler, suçlular da dahil aslında bize verilmiş birer emanetlerdir ve her birinin ayrı ayrı hakları vardır. Mazlumun hakkı vardır, mağdurun hakkı vardır, aynı zamanda suçlunun da hakları vardır. Dolayısıyla bizler yasalarla tanınan ve vicdanın kalıplarına sığan inisiyatif kullanma hakkına sahibiz. Bunu aşan inisiyatifler bizi kanun dışılığa ve keyfiyete götürür. Dolayısıyla bu noktada emanet hissiyle davranıp, her bir bireyin bize emanet olduğunu düşünerek hareket edersek hem bizim hem de toplumun huzur ve sükunu çok daha hızlı, çok daha uzun süreli sağlamış oluruz diye konuştu.
     Yeni eğitim sistemiyle sorumluluk ve emanet duygusunun çok iyi verildiğine şahit olduğunu kaydeden Şahin, artık vatandaşın polisle ilişkisinin çok daha iyi olduğunu vurguladı.
     Polis adaylarına bu dönemi iyi değerlendirmelerini tavsiye eden Şahin, göreve geldiklerinde bu denli iç içe eğitim imkanını bulamayabileceklerini söyledi.
    
     -Anne kadar şefkatli, asker kadar disiplinli-
    
     PMYO Müdürü İbrahim Azcan da, güvenliğin yeknesak bir hizmet olduğunu belirterek, hizmet standardının yetki doğduğunda anında karar vermeyi zorunlu kıldığını kaydetti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır sözlerini anımsatan Azcan, kişilere bu meziyetleri kazandırmanın tek yolunun eğitim olduğunu vurguladı.
     Polis adaylarının en mükemmel şekilde eğitim alabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Azcan, Sizden beklentim, Atatürk ilkeleri ışığında, Türk Milletine hizmet etmeyi amaç edinmiş, her zaman haklının yanında, halkın huzur ve güvenliği için kendi rahatını hiçe sayacak şekilde, insan haklarına saygılı, evrensel değerler ışığında, toplumsal barışın ve huzurun sağlanmasına ve korunmasına katkı sağlayacak niteliklerle donanmanızdır dedi.
     Konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, polis adaylarına ilk dersi verdi.
     Törene, protokol üyeleriyle, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve polis adayları katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya PMYOda eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER