Maliye Bakanı Şimşek:

Maliye Bakanı Şimşek: Kardeşliğimizi, beraberliğimizi, birliğimizi en güçlü şekilde korumamız, dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor


MALATYA (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kardeşliğimizi, beraberliğimizi, birliğimizi en güçlü şekilde korumamız, dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor dedi.
     Şimşek, Muharrem ayı dolayısıyla Malatya Belediyesi, Malatya Hacı BektaşVeli Kültür Merkezi Vakfı, İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı ve Cem Vakfı Malatya Şubesinin birlikte organize ettiği iftara katıldı.
     Muharrem ayının İslam dininde ve tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Şimşek, yaptığı konuşmada, Muharrem ayının 10uncu günü olan Aşure Gününün tarihten ibret alınarak kutlandığını belirterek, Bu gün, Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyinin ve Ehlibeyt mensubu birçok kardeşimizin acımasız bir şekilde katledildiği bir gün. Ama biz tabii ki Hazreti Hüseyinin o olay karşısındaki onurlu duruşunu kendimize rehber ediniyoruz. Ama daha önemlisi geçmişteki acılardan hepimizin ibret alması, ders çıkarması gerekiyor. Bu dönemde de kardeşliğimizi, beraberliğimizi, birliğimizi en güçlü şekilde korumamız, dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor diye konuştu.
     Aşurenin, farklılıkların, zenginliklerin, bereketli ve ahenkli şekilde bir arada olmayı temsil ettiğini vurgulayan Şimşek, Onun için biz bu günü bu şekilde yad ediyoruz. Tabii ki bütün şehitlerimizi, başta Hazreti Hüseyin olmak üzere anıyoruz. Belediye başkanımıza, vakıf başkanlarımıza, özellikle muhterem dedelerimize teşekkür ediyorum. Bu akşam sizlerle olmaktan büyük onur duyuyorum ifadelerini kullandı.
     İftar sonrası gazetecilerin, Türkiyenin NATOdan talep ettiği Patriot füzelerinden birinin Malatya Kürecikte konuşlandırılacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine Şimşek, O konudaki gerekli açıklamaları hükümetimiz yapar dedi.
    
     -Öğretmenlerimizi seviyoruz-
    
     Bir gazetecinin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü hatırlatarak, öğretmen ataması olup olmayacağını sorması üzerine Şimşek, Öğretmenlerimizi seviyoruz. 357 bin öğretmen kardeşimizi biz AK Parti hükümetleri döneminde görevlendirdik. Eğitim sistemimizin ihtiyacı olan öğretmenlerimizi almaya devam ediyoruz yanıtını verdi.
     Şimşek, daha sonra Mehmet Nuri Zorluoğlu ve Aslı Kovukun Altınyunus Düğün Salonundaki nişan merasimine katıldı. Nişana, basın mensupları alınmadı. Bakan Şimşek, buradan Rüya Düğün Salonuna geçerek, Feyza ve Muhammet Fatih Gönültaş çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Bakan Şimşek, genç çifte Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 3 çocuk önerisini hatırlatarak, en az 3 çocuk istedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER