Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi: İlimiz 32 bin 830 dekarlık ceviz dikim alanıyla Türkiyede ilk sırada


MANİSA (A.A) - Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, kentin 32 bin 830 dekarlık ceviz dikim alanıyla Türkiyede ilk sırada yer aldığını belirtti.
     Çebi, yaptığı yazılı açıklamada, üreticilere her alanda destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini bildirdi. 2012 yılında 144 bin 302 meyve veren ağaçtan 3 bin 512 ton üretimin söz konusu olduğunu dile getiren Çebi, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Bakanlığımızın destekleme uygulamaları ve il müdürlüğümüzün fidan dağıtımları ile eğitim çalışmaları bu alanda üretimimizin her geçen yıl artmasına vesile olmuştur. Üretilen cevizlerimiz iç kalitesi, verim özellikleri ve ince kabuğu ile ülkemizde yetiştirilen cevizlerin içerisinde takdir görmekte ve alıcı bulmaktadır. Şu anda ceviz, kilogramı 9 ile 10 TLden kabuklu olarak satılabilmekte, iyi bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Pazar sorunu yoktur. İlimiz, 32 bin 830 dekarlık ceviz dikim alanıyla Türkiyede ilk sırada.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER