Samsun karaciğer nakil merkezi olacak

Samsun karaciğer nakil merkezi olacak -OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahinoğlu: İkinci hastamıza karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdik


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, İkinci hastamıza karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdik dedi.
     Şahinoğlu, dekanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, Tokatta beyin ölümü gerçekleşen kişiden alınan karaciğerin OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde siroz hastası olan 65 yaşındaki Mehmet Arslan Balcıoğluna nakledildiğini söyledi.
     OMÜnün kurulduğu günden bu yana tıp alanında önemli gelişmelere imza attığını anlatan Şahinoğlu, ilk karaciğer naklinin ardından ikinci nakilin yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Ordunun Ünye ilçesinden gelen Mehmet Arslan Balcıoğluna sağlıklı bir yaşam diliyorum. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren hekimlerimizi de kutluyorum. İkinci hastamıza karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdik. Samsun bu anlamda karaciğer nakil merkezi olacak dedi.
     OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, temennilerinin nakillerin artarak devam etmesi olduğunu ve vatandaşlarında organ bağışı konusunda daha hassas olmaları gerektiğini kaydetti.
     Nakli gerçekleştiren doktorlardan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak ise , Karadeniz Bölgesinde iki karaciğer nakil merkezinden birinin OMÜ olduğunu belirterek, her geçen gün daha başarılı çalışmalar yaptıklarını anlattı.
     Bölgede karaciğer nakli bekleyen hastaların çoğunlukla başka illerdeki hastanelere gittiğini aktaran Karabıçak, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesindeki karaciğer nakil ünitesinin bu hastaların tedavisinin daha kolay yapılabilmesi için kurulduğunu, hastaların büyük şehirlerde daha fazla güçlüklerle karşılaştıklarını ifade etti.
     Karaciğer nakli ile sağlığına kavuşan Mehmet Arslan Balcıoğlu da nakli gerçekleştiren doktorlara teşekkür ederek, sağlığının iyi olduğunu ve herkesin organ bağışında bulunması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsun karaciğer nakil merkezi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER