Mardin Cezaevindeki nakiller

Mardin Cezaevindeki nakiller -BDP milletvekilleri ile mahkum yakınları, Mardin Cezaevinden İzmire yapılan tutuklu ve hükümlü nakillerine tepki gösterdi


MARDİN (A.A) - Mardinde aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, Mardin Cezaevinden İzmire yapılan tutuklu ve hükümlü nakillerine tepki gösterdi.
     BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ile bir grup tutuklu ve hükümlü yakını Mardin Cezaevi önünde toplandı.
     Burada açıklama yapan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, tutuklu ve hükümlülerin başka cezaevlerine gönderilmesini yanlış bulduklarını söyledi.
     Zenderlioğlu, diğer tutukluların da aynı şekilde nakledilecekleri endişesi taşıdıklarını ileri sürerek, şunları söyledi:
     Diğer arkadaşlarımızın da sürgün edileceği söyleniyor. Bunun ne kadar ciddi olup olmadığını göreceğiz. Bunun tek amacı aileleri zor duruma düşürmek, aile ile çocuk bağını koparmak. Bunun dışına herhangi bir amaçları yok. Biz düşüncelerimizi içeride de olsak, dışarıda da olsak özgürce ifade edeceğiz. Bir gün sizin de yargılanabileceğinizi asla unutmayın. Ergenekoncular da geçmişte kan kusturdular. Şimdi Silivrideler.
     BDP İl Başkanı Sihem Elveren Alp de nakillerin gerilime neden olduğunu öne sürerek Barışı isteyen bir zihniyet böyle bir davranışa tenezzül etmemeliydi dedi.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin Cezaevindeki nakiller Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER