Marmara Denizinde Sarıkanat bolluğu

Marmara Denizinde Sarıkanat bolluğu


TEKİRDAĞ (A.A) - Marmaraereğlisi ilçesinde 40 yıldır balıkçılık yapan Gürbüz Uğurelli, Marmara Denizinde normallerin üzerinde çıkan Sarıkanatın omega bakımından insan sağlığına çok faydalı olduğunu söyledi.
     Balıkçı Uğurelli, AA muhabirine açıklamasında bu günlerde Marmara Denizinde Sarıkanat bolluğu yaşandığını belirterek, kırmızı ete alternatif olan balık etinin uygun fiyatla satışa sunulan Sarıkanat ile daha çok tüketilebileceğini belirtti.
     Uğurelli, Lüfer ve Palamutun çok az kaldığını belirterek, Kısa bir süre önce başlayan Sarıkanat sezonu bereketli gidiyor. Marmara Denizinden Sarıkanat normallerin üzerinde çıkıyor şeklinde konuştu.
     Uğurelli şunları kaydetti:
     Sarıkanatın kilosu 15 ile 20 lira arasında değişiyor. Kırmızı eti pahalı bulan vatandaşlar, omega bakımından insan vücuduna çok faydalı olduğu bilinen ve fiyatı da uygun olan sarıkanatı tercih ediyor. Havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği için Karadeniz hamsisi az var. Kar yağmaya başlayınca Hamsi sezonu da bereketlenerek çoğalır ve fiyatı düşer.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Marmara Denizinde Sarıkanat bolluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER