Marmarise gelen Sırp turist sayısı artacak

Marmarise gelen Sırp turist sayısı artacak -Armutalan Belediye Başkanı Ünlü: -İki tur operatörü Bodrum ve Dalaman havalimanlarına ilave uçak koydular. Bu sene daha fazla Sırp misafiri konuk edeceğiz


MUĞLA (A.A) - Marmaris ilçesine bağlı Armutalan Beldesi Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, iki tur operatörünün Bodrum ve Dalaman havalimanlarına ilave uçak seferleri koyduklarını, bu yıl daha fazla Sırp misafiri konuk edeceklerini söyledi.
     Ünlü, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, 21-24 Şubat tarihleri arasında Sırbistanın başkenti Belgradda düzenlenen ve kendisinin de katıldığı IFT 2013 Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
     Fuarın açılışında büyük bir seremoni düzenlendiğini belirten Ünlü, etkinlikte Sırbistan Finans ve Ekonomi Bakanı Goran Petkoviç, Almanya Turizm Ofisi Başkanı Petra Hrdofer, Avrupa Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Boris Zgomba ve Sırbistan Turizm Ofisi Başkanı Gordana Plamenç ile görüştüklerini belirtti.
     Bakan Petkoviçin konuşmasında, Sırbistan turizminin gelişmesinde Türk Hava Yollarının önemli bir rolü olduğunu söylediğini kaydeden Ünlü, Türkiye ile Sırbistan arasında sürekli artış eğiliminde olan bir turizm ilişkisinin söz konusu olduğunu belirtti.
     2011 yılında 134 bin olan Sırbistandan gelen ziyaretçi sayısının, geçen yıl yüzde 14 oranında artarak 157 bine ulaştığına işaret eden Ünlü, artış eğiliminin 2013 yılında da devam edeceğinin belirtildiğini bildirdi.
     Sırp turistlerden en fazla Antalya bölgesinin faydalandığını ifade eden Ünlü, Ama bu sene bölgemizin de önemli oranda Sırp misafiri ağırlayacağına inanıyorum. Fuara tur operatörlerinin bölge temsilcileri de katıldı ve toplantılar yaptık. Bu toplantılar çok olumlu geçti. İki tur operatörü Bodrum ve Dalaman havalimanlarına ilave uçak koydular. Bu sene daha fazla Sırp misafiri konuk edeceğiz diye konuştu.
     Başkan Ünlü, fuarda yaptıkları temaslar sonucunda bu sezon başında Marmaris Turizm Birliği önderliğinde tur operatörlerini, acente temsilcilerini, gazetecileri ve ünlü kişileri bölgelerinde misafir ederek yerinde tanıtım yapmak istediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Marmarise gelen Sırp turist sayısı artacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER