Milasta Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlamaları

Milasta Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlamaları


MUĞLA (A.A) - 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlamaları kapsamında AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile İlçe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Duygu Sarı, öğrencileri ziyaret etti.
     Milas Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrencileri ziyaret eden AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevgi Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile İlçe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Duygu Sarı, merkezde kalan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
     Amaçlarının 10 Ekim Ruh Sağlığı gününde dikkatleri bu konuya çekmek olduğunu dile getiren Sevgi Turan, her insanın yaşamı boyunca mutlaka ruhsal bozuklar yaşadığını belirtti. Turan, insan yaşamında ruh sağlığının ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
     İlçe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Duygu Sarı da dünya genelinde 1992 yılında bu yana halkın ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda aydınlatılmasına hizmet etmek üzere kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü ile konuya dikkat çekilmeye çalışıldığını söyledi.
     İnsanın ruhsal ve bedensel varlığı ile bir bütün olduğunu dile getiren Sarı, Dünya Sağlık Örgütünün sağlığı, ruhsal, bedensel ve sosyal olarak tam bir iyilik hali olarak tanımladığına dikkat çekti.
     Sarı, açıklamasında şunları söyledi:
     Bu yüzden doğumdan yaşlılığa kadar geçen zaman bütün olarak ele alınır. Sağlıklı bir yaşam sağlıklı başlangıçla mümkündür. Bu nedenle her anne ve çocuğun ruhsal sağlığını dikkate alınması çocukların ruhsal ve bedensel gelişiminin izlenmesi gerekir. Böylesine önemli bir günde bizlerde bakım ve rehabilitasyon merkezinde bulunan öğrencilerimizi ziyaret ederek bu özel günü onların yanında geçirmek istedik. Amacımız herkesin dikkatini bu önemli güne çekmek.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Milasta Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER