Milli Eğitim Müdürü Başaka engelli öğrencilerden

Milli Eğitim Müdürü Başaka engelli öğrencilerden ziyaret


AĞRI (A.A) - Ağrı Yıldız İlkadım Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören bir grup engelli öğrenci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü Fatih Başakı ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başak, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını dile getirdi.
     Başak, her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini unutmamak gerektiğini belirterek, engelli sorununun, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu kaydetti.
     Bir insanın engelli olmasının, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olmasına engel teşkil etmediğini ifade eden Başak, Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır. Ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır dedi.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürü Başaka engelli öğrencilerden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER