Minik kalbi üç kez durdu ama

Minik kalbi üç kez durdu ama yaşama tutundu -Konyada doğuştan sol akciğerindeki büyüme nedeniyle kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı çeken Ayşe Berra bebek, 28 günlükken ameliyata alındı -Operasyon sırasında kalbi 3 defa duran ve a


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada doğuştan sol akciğerindeki büyüme nedeniyle kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı çeken Ayşe Berra bebek, 28 günlükken yaşama şansı az görülmesine rağmen ameliyata alındı. Operasyon sırasında 3 defa kalbi duran ve sol akciğerinin üst kısmı başarıyla alınan Ayşe Berra, tüm olumsuzluklara rağmen hayata tutundu.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Selami (33) ve Hatice Öztürk (30) çiftinin üçüncü çocukları Ayşe Berra Öztürk, morarma ve solunum sıkıntısı şikayetiyle özel bir hastaneye götürüldü.
     Yaşama şansı zayıf görülen Ayşe Berra, buradan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.
     Solunum cihazıyla yaşatılmaya çalışılan Ayşe Berranın yapılan kontrollerinde doğuştan sol akciğerinde büyüme olduğu görüldü.
     Ayrıca büyüyen akciğerin sağ akciğer, kalp ile damarlara baskı yaptığı, bu nedenle Ayşe Berrada solunum ve kalp yetmezliği sıkıntısı çektiği belirlendi.
     Yaşama şansı çok düşük görülen Ayşe Berra, hastanenin Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Altınokun başkanlığındaki ekipce ameliyata alındı.
     28 günlükken geçirdiği büyük operasyonda kalbi üç kez duran ve müdahaleyle tekrar yaşama döndürülen Ayşe Berra bebeğin, akciğer alanına ve kalbe baskı yapan sol akciğerin üst kısmı başarıyla alındı.
     Solunum cihazından kurtulan ve 45 günlük olan Ayşe Berra bebek, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen hayata sımsıkı tutundu.
    
     -Yaşama şansı çok az görülüyordu-
    
     Doç. Dr. Tamer Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan solunum sıkıntısı çeken ve kalp yetmezliği bulunan bebeğin kendilerine getirildiğinde sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi.
     Doğuştan sol akciğerindeki büyüme nedeniyle bebeğin sağ akciğer, kalp ile damarlara baskı oluştuğundan solunum ve kalp yetmezliği sıkıntısı çektiğini ifade eden Altınok, solunum cihazıyla Ayşe Berranın hayatta tutulduğunu ifade etti.
     Doktorlarla yapılan görüşmeler sonrası yaşama şansı oldukça düşük olan hasta için ameliyat kararı aldıklarını anlatan Altınok, şunları kaydetti:
     Bebeği her an kaybedebilirdik. Aileye ameliyat sonrası ölüm oranının yüksek olduğu ama bebeğin ameliyat edilmezse kesin kaybedileceği söylendi. 28 günlükken ameliyata alınan bebeğin henüz hazırlık aşamasındayken 3 defa kalbi durdu. Ancak yapılan müdahaleyle hayata tekrar döndürüldü. Anestezi uzmanları ve ameliyathane ekibinin yoğun çabasıyla bebek ameliyata hazırlandı. Operasyonda sol akciğerin üst kısmı alındı. Nadir görülen bir rahatsızlığa bebeğimiz direnerek, kendisini toparlamaya başladı. 6 saat süren ameliyatın ardından şu an 45 günlük olan Ayşe Berra, servisteki diğer ailelere de umut oldu.
     Hastanenin Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs de şu an servislerinde bulunan hastalarının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, bebeğin hayatta tutulması için tüm hastane personelinin adeta seferber edildiğini anlattı.
     Örs, annesinin kucağında beslenen bebeğin, operasyon sonrası solunum sıkıntısı yaşamadığını dile getirdi.
    
     -Tükenen umutları yeniden canlandı-
    
     Ayşe Berranın dedesi Ömer Öztürk, annesi emzirirken moraran torununu hemen hastaneye götürdüklerini, burada kendilerine bebeğin yaşama şansının çok düşük olduğunun söylendiğini aktardı.
     Torununun yaşamasından umutlarını kestiklerini belirten Öztürk, Ender karşılaşılan hastalık karşısında torunumun ameliyat masasında kalabileceği söylendi. Ameliyat sonrası şükürler olsun sağlığına hızla kavuşuyor. Biz doktorlarla konuştuktan sonra torunumun ölüm haberini bekler olmuştuk. Ancak şimdi torunumla geçireceğimiz güzel günlerin hayalini kurar olduk diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Minik kalbi üç kez durdu ama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER