Moldova Ankara Büyükelçisi Bolboceanu Zonguldakta

Moldova Ankara Büyükelçisi Bolboceanu Zonguldakta -Büyükelçi Bolboceanu: -Türk insanının çalışma azmi ve daha fazlasına ulaşma isteği bizim için güzel bir örnektir


ZONGULDAK (A.A) - Moldovanın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Türk insanının çalışma azmi ve daha fazlasına ulaşma isteği bizim için güzel bir örnektir dedi.
     Büyükelçi Bolboceanu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyıkı ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilçeye ilk kez geldiğini, bölgenin Ankara ve İstanbulun yanı sıra Karadenize kıyısı olan ülkelere yakınlığından dolayı önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı Moldovaya davet ettiklerini ifade eden Bolboceanu, şöyle konuştu:
     Türk iş adamlarını da ülkemize davet ettik. Moldovaya Anadolu Ateşi gibi bir grubu getirmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde Moldovadan da bir ekibi Türkiyeye getirerek kültürler arası bir işbirliği sağlanabilir. Bizim de Anadolu Ateş grubuna benzer Rok isimli bir grubumuz var. Modern kültürü yansıtan bir grup. Belki festivalinize çağırabilirsiniz. Hem hükümet hem de Türkiye ile ikili ilişkiler içerisinde önemli bir noktadayız. Bu gelişmeleri önemsiyoruz. Türk insanının çalışma azmi ve daha fazlasına ulaşma isteği bizim için güzel bir örnektir. Biz de bu doğrultuda çalışmak istiyoruz. Geçen yıl kasım ayında iki ülke arasında 7 tane protokol imzalandı. Bunlardan bir tanesi de Serbest Ticaret Anlaşmasıdır. Bu prosedürlere göre de parlamentoda alınan kararla bu yılın mayıs ayında Türkiye halkına sınırlarımızın açılacağını duyuruyoruz. Türk tarafı da bu yönde belgeleri hazırlıyordur. Biz de Türk tarafının sınırlarının açılmasını arzuluyoruz. Başbakan Erdoğan ile görüşmemizde o bize bunu özellikle belirtti. İki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasına değindi. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor. Başbakanın Moldovaya ziyaretinde bu anlaşmanın tamamen imzalanması hedefleniyor. Bizim Karadenize kıyımız yok ama en azından geçişimiz var.
     Belediye Başkanı Posbıyık da denizin mavisinin, güneşin sarısını ve ormanın yeşilinin orijinal renklerinin sadece Ereğlide olduğunu belirterek, Ereğliyi görmeden ölmek öteki dünyaya eksik gitmektir. Allah uzun ömürler versin çok şanslınız bu eksikliği giderdiniz. Michael Jackson da bu eksikliğini giderecekti ama geleceği tarihlerde öldü. Öteki dünyaya eksik gitti.
     Bunun üzerine Bolboceanu da gülerek, Karadenizin ismi kara ama mavi bir deniz. Yapılacak güzel faaliyetlerden sonra mavi bir güzelliğe bürünecektir, inşallah dedi.
     Büyükelçi Bolboceanu, daha sonra Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarını (ERDEMİR) ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Moldova Ankara Büyükelçisi Bolboceanu Zonguldakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER