Mudanyaya Fransadan kardeş şehir

Mudanyaya Fransadan kardeş şehir -Romorantin-Lanthenay ile Mudanya arasında kardeş şehir protokolü imzalandı


BURSA (A.A) - Fransanın Romorantin-Lanthenay kenti ve Bursanın Mudanya ilçesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
     Mudanya Belediyesi Başkanı Hasan Aktürk, Türk Mutfağını Tanıtma Günü etkinliklerine katılmak üzere gittiği Fransada, Romorantin-Lanthenay Belediye Başkanı Senatör Jeanny Lorgeoux ile kardeş şehir protokolü imzaladı.
     Romorantin-Lanthenay Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen törene Belediye Başkan Yardımcısı ve Ticaret Odası Başkanı Phillippe Charbonnier, Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Dikmen, Türk-Fransız Derneği Başkanı Nevzat Karataş ile Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, başkan yardımcıları Dr. Kartal Saldırış, Seçil Pınar İncecik ve belediye meclis üyeleri katıldı.
     Jeanny Lorgeux, Mudanyayı kardeş şehir seçmelerinin nedeninin, ilçelerinde çoğunluğunu Bursa kökenlilerin oluşturduğu kalabalık Türk nüfusunun yaşaması olduğunu belirtti.
     Mudanyanın nüfusu ile Romorantinin birbirine paralellik gösterdiğini dile getiren Lorgeux, Osmanlı İmparatorluğu, Bursada doğdu. Bizim yaşadığımız Romorantin de, Fransızların ilk imparatorluğunu kurduğu şehir. Bu nedenle danışmanım Mehmet Dikmenin önerisini değerlendirdiğimiz bu kardeşlik antlaşmasının resmi protokolünü imzalayarak sonuçlandırdık dedi.
     Aktürk ise Mudanyanın Romorantin ile kardeş şehir olma yönündeki teklifin 12 yıl öncesine dayandığını ifade ederek, Lorgeuxun teklifinin ardından geçen süre içinde gerek kendi ülkesi, gerekse diğer ülkeler üzerindeki etkinlikleri noktasında büyük hizmetler ve güven sağladığını gözlemlediklerini söyledi.
     Başkan Lorgeuxun, mevcut gücüne Türkiye-Fransa arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesini de eklediğini belirten Aktürk, kardeşlik protokolünün bu yıl 35incisi kutlanan Sologne Gastronomi Günlerine denk getirilmesinin Mudanya ve Romorantin için büyük mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayarak, Yaşasın Türkiye, yaşasın Fransa diye konuştu.
     Törene katılan Bölge Valisi Giffen Lagumde ise iki ülke kültürü, medeniyeti, dostluğu, ticareti ve sanatının, kurulan bu dostluk köprüsü sayesinde birbiriyle daha çok kaynaşacağına inandığını kaydetti.
     İki ülkenin temsilcileri tören sonunda birbirlerine hediye verdi.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Mudanyaya Fransadan kardeş şehir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER