Muhsin Yazıcıoğlunun 4. ölüm yılı

Muhsin Yazıcıoğlunun 4. ölüm yılı -BBP Genel Başkanı Destici: (Muhsin Yazıcoğlunun hayatını kaybettiği helikopter kazası)Helikopterin düşürüldüğüne dair halen cevaplanmayan 6 ana önemli şüpheli madde bulunuyor. Söz konusu şüphel


GAZİANTEP (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, Helikopterin düşürüldüğüne dair halen cevaplanmayan 6 ana önemli şüpheli madde bulunuyor. Söz konusu şüpheler giderilmeden kimse bizi sürecin kaza olduğuna inandıramaz dedi.
     Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBPnin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun, ölümünün 4. yılı dolayısıyla Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen anma programında, Yazıcıoğlunu anlatmanın onu anlamaktan geçeceğini söyledi.
     BBPnin sadece seçimlere girip çıkmak için kurulmuş bir parti olmadığını belirten Destici, tek kriterin de seçim sonuçlarından ibaret olmadığını ifade etti.
     Bunların önemli olduğunu ve iktidar olmak istediklerini de dile getiren Destici, Ama tek kriter veya tek hedef bu değildir. Biz fikrimizi, misyonumuzu yaşattığımız sürece çizgimizi koruduğumuz sürece büyük ölçüde görevimizi yerine getirmiş oluruz diye konuştu.
     Yazıcıoğlunun eksikliğinin her zaman hissedildiğini vurgulayan Destici, şöyle devam etti:
     Yazıcıoğlunun sadece Türkiyede değil, dünyanın birçok ülkesinde gönüllerde taht kurduğunu görüyoruz. Türkiyede siyaset yapanlar, Türkiyede iktidara talip olanlar, şunu bilmek zorunda. Sorumluluk sadece 75 milyonla sınırlı değil, sadece Türkiye içinde yaşayanlarla sınırlı değil. Bizim sorumluluğumuz burada başlıyor ama başta Osmanlı hinterlandı, Türk İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın hangi coğrafyasında mazlum bir millet varsa veya bir zulüm varsa onun sorumluluğunu da omuzlarımızda hissetmemiz, siyasetimizi de tavırlarımızı da duruşumuzu da ona göre şekillendirmemiz gerekiyor. Bunu yapabilen Türkiyedeki en önemli siyasi figürlerin başında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu gelmekteydi
     Yazıcıoğlunun demokrasiye tam olarak inanmış ve teslim olmuş bir lider olduğunu, bedeli ne olursa olsun doğruların yanında durduğunu anlatan Destici, Yazıcıoğlunun 28 Şubat postmodern darbesine ve 27 Nisan e-muhtırasına en sert tepkiyi verdiğini savundu.
    
     -Fitneye rağmen hukuk içinde kaldık-
    
     Yazıcıoğlunun hayatını kaybettiği olayın aydınlatılmasını isteyen Destici, şunları kaydetti:
     Her türlü provokasyona, her türlü ithama, her türlü fitneye rağmen hukuk içinde kalarak üzerimize düşeni yaptık. Kamuoyunda ve bizde helikopterin düşürüldüğüne dair halen cevaplanmayan 6 ana önemli şüpheli madde bulunuyor. Söz konusu şüpheler giderilmeden kimse bizi sürecin kaza olduğuna inandıramaz. Yüzde bir de olsa kaza ihtimali var mıdır- Vardır. Başka ihtimal var mıdır- Vardır. Bütün bu ihtimalleri göz önünde tutarak, bu dosyanın biran önce aydınlatılmasını istiyoruz. Biran önce şeffaf bir şekilde açıklanmasını ve kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz.
     Eğer bir hata, bir ihmal, bir kusur varsa o zaman da ne askeri bürokrasi ne de sivil bürokrasi kendi içine kapanıp hata yapanları, ihmali olanları, kusuru bulunanları korumacı anlayıştan vazgeçecek. Bunları hukukun önüne çıkaracak ve süreç aydınlatılacak. Beklentimiz bu.
    
     -Gidip Esedin sarayında Esedle fotoğraf çektirmeyiz-
    
     Yazıcıoğlunun dış politikada da hükümetleri eleştirdiğine dikkati çeken Destici, yaşadığı dönemde AK Parti iktidarına da en çok başarısız olduğumuz konu dış politikadır dediğini hatırlattı.
     Yazıcıoğlunun yurt dışına gittiğinde ise ne Türk hükümetinin politikaları, ne de hükümet hakkında konuşmadığını vurgulayan Destici, şöyle devam etti:
     Biz de aynı yolun takipçisiyiz. Hükümetin Suriye politikalarını yüzde yüz desteklemiyoruz. Türkmenlerle ilgili politika başta olmak üzere yanlış bulduğumuz noktalar var. Buna rağmen milli politikadır ve içerde eleştiririz.
     Suriye ile ipler gerildikten sonra Suriye hükümeti ilk BBP heyetini davet etti. Biz aynı tavrı gösterdik. Burada hükümetin yanlışlarını söyleriz. Ama dış politika nihayetinde milli politikadır. Gidip Esedin sarayında Esedle fotoğraf çektirerek, asla Türk hükümetinin politikalarını eleştirmeyiz, onunla birlikte görüntü vermeyiz.
     BBP İl Başkanı İhsan Kayanın da konuşma yaptığı programda, gazeteci yazarlar Serdar Arseven, Emre Soncan ve Hüseyin Kocabıyıkın katıldığı panel düzenlendi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah - Kaan Bozdogan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlunun 4. ölüm yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER