Muhtırada ara verdiği eğitimine 65 yaşında

Muhtırada ara verdiği eğitimine 65 yaşında devam ediyor -GÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ikinci sınıftan "12 Mart" muhtırası nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını belirten Trabzonlu Salih Zeki Fettahoğlu, aftan yararlanıp, 42 yıl sonra


TRABZON (A.A) - Meltem Yılmaz - Trabzonlu Salih Zeki Fettahoğlu, 65 yaşında olmasına rağmen, "12 Mart" muhtırası nedeniyle yarıda bıraktığını belirttiği eğitimine, aftan yararlanıp, 42 yıl sonra yeniden başladı.
     Çiftçi ailenin 11 çocuğundan biri olan Salih Zeki Fettahoğlu, 1970de Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı. Ailesinin maddi imkansızlıklarına rağmen Ankaraya giderek, okula kayıt yaptırdı. Yurtta kalıyor, bir yandan eğitimine devam ediyor, diğer yandan masraflarını karşılamak için gündelik işlerde çalışıyordu. Severek girdiği bölümden mezun olmak istiyordu. Daha birinci sınıftayken, 12 Mart 1971 muhtırasının ardından siyasi gerekçelerle kaldığı yurttan atıldı. Kazancı ev kiralamaya yetmediği için birinci sınıfın sonunda, notları çok yüksek olmasına rağmen eğitimini yarıda bırakarak Trabzona, ailesinin yanına döndü.
     Fettahoğlu, aynı yıl tekrar sınava girdi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Matematik Bölümünü kazandı. Okul masrafını karşılamak için hem okuyup hem de çalışmaya devam eden Fettahoğlu, 1975de lisans eğitimini tamamladı. Ardından bu alanda yüksek lisans yapan Fettahoğlu, matematik mühendisi olarak mezun oldu.
     Trabzonda, 1978de Devlet Su İşlerinde (DSİ) göreve başlayan Fettahoğlu, daha sonra DSİnin çeşitli bölge müdürlüklerinde görev yaptı. Son görev yeri DSİ Edirne Bölge Müdürlüğünden 2002de emekliye ayrıldı.
     Beş çocuk ve dört torun sahibi Fettahoğlu, 2011de üniversite öğrencilerine yönelik aftan yararlanarak, 42 yıl sonra Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki kaydını yeniledi.
     Fettahoğlu, o dönem notları iyi olduğu için KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümüne nakil istedi. Talebi kabul edilen Fettahpoğlu, eğitimine 2012-2013 döneminde KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünde birinci sınıftan başladı.
    
     -"Öğrenci kimlik kartımı gösterince şaşırıyorlar"-
    
     Fettahoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat mühendisi hayalini gerçekleştirmek için 42 yıl sonra yeniden öğrencilik hayatına başladığını söyledi.
     Okumanın yaşı olmadığını dile getiren Fettahoğlu, "İnşaat mühendisi olmak en büyük hayalimdi, emeklilik günlerimde bu hayale sarılmak benim için iyi oldu. İnsan her yaşta eğitim alabilir. Nereye kadar gider bilemiyorum ancak nereye kadar giderse okumaya kararlıyım" dedi.
     Torunu yaşındaki gençlerle bir arada okumaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Fettahoğlu, "Hem öğretim üyelerimi hem de arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlar da beni çok sevdiler. Zaman zaman amcaları, zaman zaman da arkadaşları oluyorum. Onlarla aynı yaşta olduğumu hissediyorum" diye konuştu.
     Salih Zeki Fettahoğlu, notlarının yüksek olduğunu vurgulayarak, "Başarılı bir öğrenciyim ama halen sınavlarda bacaklarım titriyor. Ne kadar başarılı olursanız olun, sınav heyecanını yenemiyorsunuz. Tek hedefim, ilk göz ağrım inşaat mühendisliğini bitirerek mastır yapmak" dedi.
     Kampüse girişlerde öğrenci olabileceğini düşünmediklerinden dolayı zaman zaman üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile sorun yaşadığını belirten Fettahoğlu, "Öğrenci kimlik kartımı gösterince şaşırıyorlar, beni tebrik ediyorlar" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Muhtırada ara verdiği eğitimine 65 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER