Muratpaşa Belediyesinden aile içi iletişim semineri

Muratpaşa Belediyesinden aile içi iletişim semineri


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve NLP uzmanı Bülent Şenyürekin verdiği NLP ile duygu analizi ve aile içi iletişim semineri, aileler ve gençlerden ilgi gördü.
     Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Etkin ve Kaliteli Yaşam Derneği (EKAYDER) işbirliğinde düzenlenen NLP ile duygu analizi ve aile içi iletişim semineri, Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirildi. NLP uzmanı, hipnoz trainer ve sosyolog Bülent Şenyürekin verdiği seminere, aileler başta olmak üzere gençler de ilgi gösterdi.
     İlk olarak NLP ile duygu analizi konusuna anlatan Şenyürek, Hepimiz karşımızdakilerle iletişime geçiyor ve biz ne anlatıyorsak, ne ifade ediyorsak onu anladığını düşünüyoruz. Gerçekte durum bu değil. İletişimde önemli olan sizin ne anlattığınız değil, karşınızdakinin ne anladığıdır. NLP açısından kişileri, görseller, işitseller ve dokunsallar olarak ayırıyoruz. Bu üç grubun da iletişim biçimleri farklı. Görsel gruba giren bir eş, işitsel gruptaki eşinin sevgisini ifade eden davranışlarını aynı şekilde anlamıyor. Bir süre sonra (Sen beni sevmiyorsun) demeye başlıyor. Eşlerimizin hangi grupta yer aldığını bilmemiz, iletişim sorunlarını büyük ölçüde ortadan kaldırır dedi.
     Aile içi anlayış ve davranış bütünlüğünün çocukların sosyal gelişimleri üzerinde büyüt etkisi olduğunu belirten Şenyürek, çocukların davranış ve düşünce olarak aile bireylerinden rol kaptıklarını ve aile içinde yaşanan, sıkıntılar, sorunlar ve sevinçlerin, çocuklar üzerinde büyük etki yarattığını anlattı.
     İnsanların kendisini eşine ifade etme noktasında sorun yaşadığı bir dönemde, çocukların da kendi dünyalarında sorunlar yaşayabileceklerine dikkati çeken Şenyürek, Unutmamamız gereken önemli bir konu mutluluk ailede başlar. Mutlu aile, mutlu çocuk demektir. Bizim amacımız, evde yaşanan sorunların kaynağını bulmak ve en aza indirmek için etkili ve kalıcı çözümler bulmak diye konuştu.
     Seminer sonunda Bülent Şenyürek, katılımcıların çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediyesinden aile içi iletişim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER