Muşta hasta kurtarma operasyonu

Muşta hasta kurtarma operasyonu -Yolu kar nedeniyle kapalı bulunan Çetinler mezrasında odun kırarken çenesi kırılan genç, ekiplerin saatler süren çalışması sonrası hastaneye ulaştırıldı


MUŞ (A.A) - Yolu kar nedeniyle kapalı bulunan Çetinler mezrasında odun kırarken çenesi kırılan genç, ekiplerin saatler süren çalışması sonrası hastaneye ulaştırıldı.
     Kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Çetinler mezrasında yaşayan 25 yaşındaki Serdar Çetin, kırdığı odun parçasının sekerek yüzüne isabet etmesi sonucu çenesinden yaralandı.
     Üç dişi ve çenesi kırılan Çetinin yakınları, mezra yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) yardım istedi.
     Bunun üzerine sağlık görevlileri ile yola çıkan 5 kişilik sivil savunma ekibi, yolun açık olan bölümüne kadar araçlarla gitti. Daha sonra kar kalınlığının 2 metreyi aştığı yolda kar motoru ile ilerleyen ekip, yaklaşık bir saat süren zorlu yolculuğun ardından mezraya ulaştı.
     Yaralı Çetini evden alarak kar motoruna bağlı kızağa bindiren ekip, yaralıyı ambulansın bulunduğu bölgeye ulaştırdı. İlk müdahaleyi ambulansta yapan sağlık görevlileri, yaralıyı Muş Devlet Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı.
     Yaralı Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sobada yakmak için kırdığı odun parçasının suratına isabet etmesi sonucu yaralandığını belirterek, Aşırı kan kaybından dolayı yaklaşık bir saat baygın kaldım. Ekipler beni kar motoruyla ambulansa yetiştirdi. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta hasta kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER