Nevşehir 17 bin lisanslı sporcu ile

Nevşehir 17 bin lisanslı sporcu ile Türkiye 9.su oldu -Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlüer: Tesislerimiz eskisi gibi sadece turnuvadan turnuvaya ya da etkinlikten etkinliğe kullanılmıyor. Neredeyse günün her saati


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehirin 17 bin 199 lisanslı sporcu sayısıyla Türkiye genelinde 9. sırada yer aldığını belirtti.
     Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehirde 5-34 yaş arasında 17 bin 199 lisanslı sporcu olduğunu bu sayının illerin nüfus oranına göre değerlendirildiğinde Nevşehirin Türkiye genelinde lisanslı sporcu sayısı ile 9. sırada yer aldığını kaydetti.
     Özellikle Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının kurulması ile birlikte toplumun herkesimini spora yönlendirme açısından önemli çalışmalar yapıldığını, bunun yansımalarının da Nevşehirde de görüldüğünü ifade eden Ünlüer, açıklamasına şöyle devam etti:
     Bakanlığımız kurulduktan sonra çok önemli çalışmalara imza attı. Nevşehirde de bunun yansımalarını gördük. Nevşehirde önemli bir tesisleşme atağı başladı. Bunun yanında var olan tesislerde de iyileşmeye gidildi. Artık müdürlüğümüz bünyesindeki tesisler neredeyse gece saatlerine kadar kullanılıyor. Tesislerimiz eskisi gibi sadece turnuvadan turnuvaya ya da etkinlikten etkinliğe kullanılmıyor. Neredeyse günün her saatinde spor yapmak isteyen vatandaşların hizmetinde. Bizim bu çalışmalarımız karşılığında da Nevşehirde 11 bin civarında olan lisanslı sporcu sayısı kısa sürede 17 binlere yükseldi. Bizim tesislerimiz spor yapmak isteye bütün vatandaşlarımıza açık. Bundan sonraki süreçte de bu sayının katlanarak artacağını düşünüyorum.
     Ayrıca önümüzdeki süreçte hedeflerinin büyük turnuvalara ev sahipliği yapan bir Nevşehir ve spor yapan bir Nevşehir olduğunu belirten Ünlüer, özellikle ilçeleri de bu dinamizmin içine çekip il genelinde bir spor seferberliğini hayata geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehir 17 bin lisanslı sporcu ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER