Önce çit teli, ardından makinesini üretip

Önce çit teli, ardından makinesini üretip ihracatçı oldu -Burhaniyede bir girişimci, 1998de aldığı makineyle 7 yıl tel üretti -Bununla yetinmeyip, tel örme makinesinin üzerinde çalışan girişimci, tam otomatik çalışan modelini geliştirere


BALIKESİR (A.A) - Hakan Firik - Burhaniyede bir girişimci, 1998de aldığı makineyle yaklaşık 7 yıl çit teli üretti. Bununla yetinmeyip, tel örme makinesinin üzerinde çalışan girişimci, tam otomatik çalışan modelini geliştirerek İran, Irak ve Ganaya ihraç etti.
     İş adamı Coşkun Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağır Sanayi Bölgesindeki mütevazı atölyesinde 7 yıl çit teli ürettiğini anlattı. 1998de aldığı bu makine üzerinde çalıştığını ve 2005 yılında daha iyi modelini geliştirdiğini belirten Sever, İlk ürettiğimiz otomatik kafes tel örme makinesini, yıllar içinde sürekli geliştirdik. Şimdi tam bilgisayar kontrollü otomatik makineyi üretmeye başladık. Kullanımı diğerlerine göre çok daha kolay ve fiyatı oldukça ucuz dedi.
     Bugüne kadar 40 makine üretip sattığını belirten Sever, şöyle devam etti:
     Bu makineleri kadınlar bile rahatlıkla kullanabiliyor. Ayrıca işsizler için çok iyi bir gelir kapısı. Makine satın alıp aile bütçelerine katkıda bulunabilirler. Tam otomatik tel örme makinesinin günlük kazancı bin liranın üzerinde. Yarı otomatik tel örme makinesinin günlük getirisi ise 600 ile 700 lira arasında. İzmir ve Midilli Adasında düzenlenen fuarlara katıldık. Bu fuarlarda çok iyi iş bağlantıları kurduk. Ar-Ge çalışmalarını devlet desteği almadan kendimiz yapıyoruz. Dünyadaki en gelişmiş bilgisayar kontrollü tel örme makinesini biz üretiyoruz. Bu kadar iddialıyız.
     Fuarlar sayesinde ihracata başladıklarını dile getiren Sever, İran, Irak ve Gana gibi ülkelere ihracatlarımızı yaptık. Dubaiden de önemli sipariş aldık. Avrupada 100 bin avro civarında olan tam otomatik tel örme makinesini neredeyse üçte bir fiyatına 60 bin liraya satıyoruz. Yarı otomatikleri ise 15 bin lira dedi.
     Sever, iç piyasada ise çok sayıda kente makine ihraç ettiklerini belirterek, İranlı iş adamlarıyla bu konuda yakın ilişkilerimiz başladı. Yakında Türkiyeye gelip yeni makine çalışması konusunda on gün misafirimiz olacaklar. Onlara makine çalıştırma eğitimi vereceğiz. Ayrıca bizden bir siparişleri daha oldu bilgisini verdi.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Önce çit teli, ardından makinesini üretip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER