Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Yıldırımhan:

Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Yıldırımhan: Bölgede ne kadar vakıf kökenli kültür varlığı varsa hepsini araştırıyoruz. Vakıf kaydı bulduklarımızı mazbut vakıfları adına tapu ediyoruz


TRABZON (A.A) - Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, bölgede ne kadar vakıf kökenli kültür varlığı varsa hepsini araştırdıklarını, vakıf kaydı bulduklarını mazbut vakıfları adına tapu ettirdiklerini söyledi.
     Yıldırımhan, yaptığı açıklamada, geçmişi vakıf olan Erdoğdu Şehit Üsteğmen Naci Doğan Kışlası içindeki Hasan Paşa Camisi ile çevresindeki yaklaşık 15 dönüm araziyi, mazbut vakfı adına tapu ettirdiklerini belirtti.
     Bölgede ne kadar vakıf kökenli kültür varlığı varsa hepsini araştırdıklarını ifade eden Yıldırımhan, Vakıf kaydı bulduklarımızı mazbut vakıfları adına tapu ediyoruz. Şu ana kadar birçok cami ve arazisi, bedesten ve hamamı vakıfları adına tapu ettirdik. Erdoğdu Kışlası askeri alandır. Aynı şekilde kullanıma devam edilecektir. Biz sadece tapusunu Hazineden vakfı adına devrettik. İçinde bulunan Hasan Paşa Camisini de restore etmeyi planlıyoruz dedi.
     Alacahanın da Fatih Vakfından geldiğini kaydeden Yıldırımhan, Sayın Valimiz büyük duyarlılık göstererek Alacahanı restore ettiriyor. Hem valimize hem de DOKA Genel Sekreterine bir vakıf eserini ayağa kaldırmalarından dolayı şükran borçluyuz. Alacahanın da tapusunu vakfı adına kaydettireceğiz diye konuştu.
     Yıldırımhan, amaçlarının ecdadın mirasına sahip çıkmak ve onları yaşatmak olduğunu da vurguladı.
    
     Muhabir: Aydın Gelleci
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Yıldırımhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER