Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisarda: -AK Parti büyük düşünüp hedefini ortaya koyuyor. İşte AK Partiyi AK Parti yapan budur -Türkiyenin geleceği açısından birlik, beraberlik, kardeşlik projesi çok önemli. Madd


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiyenin AK Parti hükümeti döneminde geldiği noktanın ortada olduğunu belirterek, AK Parti büyük düşünüp hedefini ortaya koyuyor. İşte AK Partiyi, AK Parti yapan budur dedi.
     Eroğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca Afyonkarahisarda düzenlenen Teşktilat Eğitim Programı toplantısına katıldı. Eroğlu, programdaki konuşmasında, kadınların toplumda ayrı bir rolü olduğunu ifade ederek, Cennet analarımızın ayağının altındadır sözünün bunun bir kanıtı olduğunu söyledi.
     AK Partinin 3 dönemdir oy oranını artırarak iktidarda olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, 2 milyon 700 bin üyesiyle kadın kollarının bu noktalara gelinmesinde önemli rol oynadığını aktardı.
     Başbakan Erdoğanın da kadınların siyasetteki rolünü çok iyi bildiğini anlatan Bakan Eroğlu, 2004 yılında kadın erkek eşitliği konusunda önemli adımlar atıldı ama son olarak Anayasa değişikliğinde hanımlara pozitif ayrımcılık tanındı. Bunu ilk kez, AK Parti hükümeti gerçekleştirdi diye konuştu.
     AK Partinin geçmiş dönemlerde eğitim çalışmalarının faydasını gördüğünü, bu çalışmalar olmadan ilerlemenin mümkün olmadığını dile getiren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
     Türkiyede Siyaset Akademisinin ilk yolunu açan Başbakanımızdır. Büyük düşünmek, hedef koymak çok önemli. Türkiyenin nereden nereye geldiği ortada. AK Partide büyük düşünüp hedefini ortaya koyuyor. İşte AK Partiyi, AK Parti yapan budur. Türkiye önceki yıllarda bütçeden yüzde 80ni oranında dış borç için faiz ödüyordu, enflasyon belasıyla boğuşuyordu. Başbakanımızın katıldığı Meksikadaki G-20 zirvesinde, IMF Başkanı Türkiyeden 5 milyon dolarlık borç talep ediyor. Bugün Türkiye, ekonomisiyle gerçekten çok güçlü, büyümede Çinden sonra 2. sırada. Bunlar yeterli değil, Başbakanımız, bize yeni hedef gösterdi. Türkiyeyi 26. sıradan 16. sıraya yükselttik ama Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiyeyi 10 büyük ekonomi arasına yükselteceğiz.
     İnsanların en hayırlısı, insana hizmet edendir diyen Bakan Eroğlu, AK Parti hükümeti döneminde 9 yılda, 90 yılda yapılan hizmetten daha fazlasının yapıldığını, doktora ve yüksek lisans yapmak için yurt dışından artık Türkiyeye gelindiğini bildirdi.
     Afyonkarahisara sağlık termal turizmin gelişmesi açısından son derece önemli olan Zafer Havalimanı inşaatının sürdüğünü, uluslararası havalimanından Kütahya ve Eskişehirin de istifade edeceğine değinen Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
     Kentsel dönüşüm başlatıldı, 2Bden gelen gelirin yüzde 90 oranında bölümü kentsel dönüşüme ayırılacak. Türkiyeye çılgın projeleri getirdik, projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Çiftçinin üretim verimini artırmak için bin günde 1000 gölet yapacağız. Ağaçlandırmaya çok önem verdik, 2014 yılı sonuna kadar 24 milyon dönüm bir alanda ağaçlandırmayı gerçekleştirmiş olacağız. Bu yıl 700 milyon fidan toprakla buluşacak. Türkiye sevdalısıyız, Türkiyeyi cennet gibi yapacağız.
     Hizmetlerinin vatandaşlar tarafından takdir edildiğini ve artık, Afyonkarahisara deniz getirin gibi isteklerle karşılaştıklarını anımsatan Bakan Eroğlu, AK Parti Kadın Kollarının üye sayısını artırmasını isteyerek, kadın kolları için yıl sonuna doğru üye sayısı kadar ağaç dikecekleri sözünü verdi.
     Eroğlu, Türkiyenin geleceği açısından birlik, beraberlik, kardeşlik projesi çok önemli. Maddi yatırımlar bir yere kadar, manevi yönünü de ön planda tutmak, gönülleri kazanmak gerekiyor diye konuştu.
     AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ise ilk kez Türkiyenin her yerinden katılım olan kadın kollarına yönelik toplantı düzenlendiğini belirtti.
     Hangi yaşta ya da siyasetin neresinde olursanız olun, öğrenilecek mutlaka bir şeyler vardır ifadelerini kullanan Akşit, önlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi, yerel seçimler bulunduğunu, başarı için kadın kollarının çok disiplinli çalışması gerektiğini kaydetti.
     AK Partinin başarısının arkasında kadın kollarının bulunduğunun başta Başbakan olmak üzere herkesin farkında olduğunu, takdir edildiğini söyleyen Akşit, Başbakanımıza karşı bir sorumluluğumuz var, yüzünü ak, başını dik tutmalıyız, güvenini sarsmamalıyız. Bunu hep birlikte uyum içinde hareket ederek yerine getirebiliriz dedi.
     Akşit, kadın kollarının sosyal medyayı daha etkin kullanması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Toplantıda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ar-Ge Başkanı Reha Denemeç, AK Partinin siyasi kimliği ve politikaları, kişisel gelişim uzmanı Yasemin Tecimer Protokol ve Nezaket Kuralları başlıklı sunumunu yaptı.
     Toplantının yarın sona ereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER