Trabzon Belediye Meclisi temmuz ayı toplantıları

Trabzon Belediye Meclisi temmuz ayı toplantıları


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.
     Gümrükçüoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bahçecikte yapılan 354 konutun batı tarafında yapılacak 226 konut ile ilgili altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ihalesinin 6 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirileceğini belirterek, söz konusu konutların içerisinde gazetecilere verilecek 1 blokun da yer aldığını söyledi.
     Ayasofyada yapılacak hemzemin kavşak ihalesinin 29 Haziranda gerçekleştirildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, değerlendirme çalışmasının tamamlanmasıyla ihaleyi kazanan firmanın açıklanacağını kaydetti.
     Trabzonun halihazır haritalarının çıkarılması ihalesinin sonuçlandığını belirten Gümrükçüoğlu, İhaleyi alan firmaya önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak. Halihazır haritaların çıkarılması şehrin tümünde yapacağımız kanalizasyon çalışmaları için çok önemli bir çalışma olacaktır diye konuştu.
     Ayasofya Müzesinin etrafının çevre düzenlemesi projesinin Anıtlar Kurulundan geçtiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, rekreasyon düzenlenmesinin yapılması ihalesinin önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından ihale edilmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi.
     Gümrükçüoğlu, 20-25 yıldır gündemde olan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Boztepeye otel projesi için tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydederek, Yanındaki spor tesislerinin ilavesi ile birlikte 15 bin 500 metrekare alanda yapılması düşünülen otel için hazırlanan avam projeler Anıtlar Kurulundan geçti. Boztepenin siluetini bozmayacak şekilde hazırlanan uluslararası turistik otel projesi için tüm hazırlıklar yapılarak ihale aşamasına getirildi. Boztepeye otel Trabzon için iyi bir kazanım olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Meclisi temmuz ayı toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER