Özalpte yaz spor okulları

Özalpte yaz spor okulları


VAN (A.A) - Özalp Kaymakamlığınca ilçede açılan yaz spor okullarına 300 öğrencinin katıldığı bildirildi.
     Kaymakamlık tarafından bu yıl ikincisi açılan Yaz Spor Okullarına futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, tekvando branşlarına ilçedeki farklı okullarda öğrenim gören 6 ve 18 yaş grubunda 300 öğrenci kayıt yaptırdı. Antrenörler tarafından eğitimlerine devam eden öğrenciler, hem spor yapıyor hem de güzel vakit geçiriyorlar.
     Öğrencilerin etkinliklerine zaman zaman katılar Kaymakam Şener Çağlar, bu yıl ikincisini açtıkları yaz spor okullarına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
     Amaçlarının çocuklar ve gençleri boş vakitlerinde spora kanalize ederek, onları kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu ifade eden Çağlar, bu etkinliklerle kendilerine özgüveni yüksek olan gençler yetiştirmek istediklerini bildirdi.
     Bu tür etkinliklerin çocuklar ve gençler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini anlatan Çağlar, şunları kaydetti:
     Kurallara riayet ederek paylaşmayı, rekabeti, takım oyununu sergileyebilen sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bir aile ortamı oluşturarak çocuklarımız emin ellerde hem onlara spor ortamı hem barış ortamı yaratıyoruz. Hocalarımız tarafından güzel yetenekleri gelişiyor.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Urak, okul yöneticileriyle çocukların etkinliklerine katılan Çağlar. öğrencilere spor malzemesi verdi.
     Yaz spor okullarının 30 Ağustosa kadar devam edeceği belirtildi.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Özalpte yaz spor okulları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER