Özel sporcular, dünya kayak şampiyonasına gözünü

Özel sporcular, dünya kayak şampiyonasına gözünü dikti -Bayraktepe Kayak Merkezinde kampa giren Özel Sporcular Kayak Milli Takımı, 3-9 Mart tarihleri arasında yapılacak Dünya Kayak Şampiyonasına iddialı hazırlanıyor -Türkiye Özel


KARS (A.A) - Hüseyin Demirci - Özel Sporcular Kayak Milli Takımı, mart ayında Erzurumda yapılacak 7. Dünya Kayak Şampiyonasına Karsta hazırlanıyor.
     Bayraktepe Kayak Merkezinde antrenman yapan özel sporculardan oluşan milliler, hazırlıklarını antrenör Yavuz Candan başkanlığında yapıyor.
     Alp ve Kuzey Disiplini dallarında çalışmalarına başlayan 13 kişiden oluşan milli takım, 3 Martta Erzurumda başlayacak şampiyonada derece elde etmek istiyor.
     Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Aydın Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-9 Mart tarihlerinde Erzurumda yapılacak 7. Dünya Kayak Şampiyonasına Karsta hazırlandıklarını söyledi.
     Bu şampiyonada derece almak ve Türk bayrağını göndere çıkarmak istediklerini belirten Koç, şöyle devam etti:
     Sarıkamış tesisleri çok güzel ve sporcularıma güveniyorum. Hedefimiz çok büyük. Allahın izniyle bir şekilde halledeceğiz. Çocuklarımız çok çalışıyor. Elimizden gelen bütün imkanları federasyon anlamında, devletimizin imkanlarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının nezdinde amacımız eğitimle sporu birleştirmek. Bu çocuklarımızın tek mutlu olacağı alan spor ve eğitimdir. Bizler çocuklarımızı bu tür yarışmalara hazırlamak için moral ve motivasyonunu üst düzeyde tutmak zorundayız.
     Antrenmanların psikolog, doktor, yardımcı sağlık personeli, öğretmen ve antrenör denetiminde sürdürüldüğüne dikkati çeken Koç, Tabii işimiz zor ama gönüllü olarak, sabırla ve yaptığımız işten haz duyarak bu çocuklarımızı ve ailelerini mutlu etmek istiyoruz diye konuştu.
     Milli Takım Antrenörü Yavuz Candan ise Sarıkamışa 13 sporcuyla geldiklerini, sıkı bir idman programı uyguladıklarını söyledi. Candan, kampa katılan sporcularının 7sinin Alp Disiplini, 6sının Kuzey Disiplini sporcusu olduğunu ifade ederek, sporcularının kampta kondisyonlarını daha da güçlendirerek, şampiyonada iyi dereceler alacaklarına inandığını söyledi.
     Milli takım kafilesini ziyaret eden Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de sporculara başarılar diledi. Özel sporcuları Sarıkamışta ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Ermiş, şöyle devam etti:
     Biliyorsunuz bu hafta Sarıkamış Şehitleri Anma Programı düzenlendi. 98 yıl önce burada eksi 40 derecede 3 bin 400 rakım aşıldı. Yani imkansız başarıldı. Yarışırken bazen aklınıza bunları getirirseniz hiçbir engel tanımayacaksınız. Buna inanıyorum imkansızı başaracaksınız, en üst performansınızı göstereceksiniz. Bizdeki o inanç ve kararlılıkla ve geçmişte yakılmış o meşaleyi düşünecek olursak, ben sizlerin dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu olacağınıza inanıyorum.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Özel sporcular, dünya kayak şampiyonasına gözünü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER