Plastik kapaklar 10 engelliye umut oldu

Plastik kapaklar 10 engelliye umut oldu -Burdurda toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelir ve yardımseverlerin katkılarıyla alınan 10 tekerlekli sandalyeden 5i bedensel engellilere teslim edildi (Fotoğraflı-Görüntü


MUĞLA (A.A) - Burdurda toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelir ve yardımseverlerin katkılarıyla alınan 10 tekerlekli sandalyeden 5i, bedensel engellilere teslim edildi.
     Burdur Kemal Solmaz Ortaokulunda düzenlenen törende konuşan Yusuf Çakar, 14 ay önce başlattığı kampanya kapsamında Burdurdaki okulların ve bazı kurumlarında katkılarıyla 680 kilogram plastik kapak toplandığını söyledi.
     Toplanan kapakları geri dönüşüm firmalarına satarak elde ettikleri gelirin üzerine yardımseverlerin yaptığı maddi yardımları da koyarak 10 adet tekerlekli sandalye aldıklarını anlatan Çakar, bu sandalyelerden 5ini ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini, diğer 5 sandalyenin ise daha sonra belirlenecek kişilere verileceğini kaydetti.
     Çakar, kampanya kapsamında sadece mavi kapak değil, çeşitli renk ve şekildeki kapakların toplanarak değerlendirildiğini belirtti.
     Törende 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Mahmut Özeve de tekerlekli sandalyesi hediye edildi. Özev, gazetecilere, eski sandalyesi ile rahat edemediğini, yeni tekerlekli sandalyesi ile okula daha rahat gidip gelebileceğini ifade etti.
     Okul Müdürü Mustafa Kılınç ise Çakara daha önce Mahmut Özevden bahsettiğini, bunun üzerine kısa sürede Özevin sandalyesine kavuştuğunu kaydetti. Kılınç, kampanyaya düzenleyenlere teşekkür etti.
     Bu arada çevrede yaşayan bazı bedensel engellilerde okula gelerek Mahmut Özeve destek verdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce - Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Plastik kapaklar 10 engelliye umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER