Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Çukurca Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden öğrenciler, polis telsizinden Kürtçe anons yaparak polis haftasını kutladı


HAKKARİ (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Hakkarinin Çukurca ilçesinde eğitim gören 50 öğrenci, polislerle bir araya geldi.
     Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Lisesinde okuyan 50 öğrenci, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Bağını makamında ziyaret etti.
     Bir süre sohbet ettikleri Bağından polislik mesleğiyle ilgili bilgi alan öğrenciler, çelik yelek giyip şapka takarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Emniyet müdürü Bağının, polis telsizinden anons yapmalarını istediği öğrenciler, Kürtçe ve Türkçe anonslarla polis haftasını kutladı.
     Bir öğrencinin, Kürtçe "merkez nasılsınız" şeklindeki anonsuna, polis merkezindeki görevli polis memuru da yine Kürtçe "iyiyim, siz nasılsınız" yanıtını verdi.
     Daha sonra polislerin kullandığı silah, araç ve teçhizatın tanıtıldığı programda, öğrencilere bomba imha uzmanlarına ait kıyafet giydirildi.
     Yakından görme fırsatı buldukları zırhlı araçlara binerek inceleyen öğrenciler, kendilerine kapılarını açan polislere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Dayan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER