Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Manisanın Salihli, Saruhanlı, Soma ve Turgutlu ilçelerinde törenler düzenlendi


MANİSA (A.A) - Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü Manisanın Salihli, Saruhanlı, Soma ve Turgutlu ilçelerinde törenlerle kutlandı.
     Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, etkinlikler kapsamında 75. Yıl ve Hatice-Hüseyin Bulut Anaokulunu ziyaret etti. Komiser Yardımcısı Serap Çınar ve beraberindeki polisler öğrencilere mesleği anlattı, çeşitli hediyeler verdi. Emniyet Müdürü Erkan Taş, teşkilatlarının bu mutlu günlerinde minik öğrencilerle bir arada olmak istediklerini kaydetti. Emniyet Müdürlüğü personeli kan bağışında da bulundu. Emniyet Müdürlüğü ve Salihli Kızılay Şubesi tarafından gerçekleştirilen organizasyona polis memurları ilgi gösterdi.
     Saruhanlıdaki törende Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, burada yaptığı konuşmada polis teşkilatının, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, laik cumhuriyetin teminatı olduğunu ifade etti.
     Balabanın konuşmasının ardından Polis haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, vatandaşlara lokma ve karanfil dağıtımı ile sona erdi.
     Soma Cengiz Topel Meydanında düzenlenen törende ise İlçe Emniyet Müdürü Cahit Şahin, "toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, devlet otoritesinin tesisi gibi bir çok hayati görevi üstlenmiş olan teşkilatlarının, bu kutsal görevi, çağın teknolojisini kullanarak sürekli kendini yenileyip geliştiren, uyum kuralları içinde, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, laik ve sosyal hukuk bilinci içinde mesai kavramını gözetmeksizin en iyi ve en verimli şekilde yerine getirmeye devam ettiğini" kaydetti.
     Şahin, "Polis teşkilatı olarak amacımız, toplumun günlük esasına dayanan desteğini sağlamak ve toplum odaklı hizmet anlayışı içerisinde halkın güvenlik hizmetlerinde memnuniyetini arttırmak, polise yasalarla verilen güvenliği ve huzuru sağlama görevini vatandaşın memnuniyetini personelimizin değeri de göz önünde bulundurarak Soma ilçemizi huzur ve güven yönünden örnek bir ilçe haline getirmektir" diye konuştu.
     Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş da "Somamız polis teşkilatımız sayesinde huzurlu ve yaşanabilir bir ilçe olarak bugün çok iyi bir düzeydedir. Müdüründen en alt kademesindeki herkes kendisine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmektedir" dedi.
     Törende Emniyet Müdürü Cahit Şahin başta olmak üzere görevli başarılı personeller başarı belgesi ile ödüllendirildi.
     Turgutluda 50. Yıl Alanında yapılan törende İlçe Emniyet Müdürü Veli Göçemen tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Polis haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrenciler eserlerini okudu, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli başarılı personele belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık - Soner Övümlü - Muammer Kökcüoğlu - Erkan Şimşek
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER