Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Patlamalarda kızı ve torununu kaybeden, yaşadığı acıyla ellerini havaya kaldırırken çekilmiş fotoğrafıyla iç ve dış basında geniş yer alan 72 yaşındaki Döne Kuvvet, yaşadıklarını AA muhabirine anlat


HATAY (A.A) - Reyhanlıdaki bombalı saldırılarda kızını ve torununu kaybeden, yaşadığı acıyla ellerini havaya kaldırırken Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin çektiği fotoğrafla iç ve dış basında geniş yer alan 72 yaşındaki Döne Kuvvet, patlama sonrası yaşadıklarını anlattı.
     Döne Kuvvet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye binası önündeki ilk patlamada kızı Nadire ile 2 yaşındaki torunu Fatma Nuru kaybettiğini belirtti.
     Olaydan kısa süre önce kızı ve torununun belediye yakınlarına gittiğini, patlamayı duyunca hemen bölgeye koştuğunu ifade eden Döne Kuvvet, şunları söyledi:
     "Büyük bir gürültü duydum ve kızım ile torunumun arkasına bakmak için dışarı çıktım. Aramızda 100 metre kadar mesafe vardı. Patlamayı duyunca Suriyeden bomba atıldığını düşündüm. Patlamanın etkisiyle her şey yerle bir oldu. Allahım bir Müslüman yok mu, bizi kurtarın, bize yardım diye feryat ettim. Herkes yanıyordu, havada uçuşanlar oldu. Kızım sanıp önüme gelen birine sarıldım, tanınmayacak haldeydi. Çok aradım yavrumu, her yer yandı. Her yana koştum, Bana yardım edin diye kimse sesimi duymadı. Komşularımla oğullarım yanan ateşi söndürmek için su aradı. Öksüz çocuğumun çocuğu da öksüz kaldı. Ellerimi kaldırdım, Allaha yalvardım kuşlarımı bana bağışla diye. Onları öyle görünce orada düşüp bayıldım. Torunum ve kızımın cenazelerini gördüm, Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın."
     İlçedeki evinde komşuları ve yakınlarının taziyelerini kabul eden Döne Kuvvetin, bombalı saldırılar sonrası kızı ve torununu kaybetmenin acısıyla patlamanın meydana geldiği yerde ellerini havaya kaldırırken AA muhabiri Cem Genco tarafından çekilen fotoğrafı, iç ve dış basında geniş yer almıştı.
    
     Muhabir: Cem Genco
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER