Ro

Ro-ro seferleri -UND Yönetim Kurulu Üyesi Şanverdi: Cilvegözü Sınır Kapısının kapatılmasının ardından İskenderun ilçesinde ve Mersinde başlatılan ro-ro seferleri nakliyecilerimiz için umut oldu


HATAY (A.A) - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, Cilvegözü Sınır Kapısının kapatılmasının ardından İskenderun ilçesinde ve Mersinde başlatılan ro-ro seferlerinin nakliyeciler için umut olduğunu belirtti.
     Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede yaşanan karışıklıklardan dolayı bu ülke üzerinden yapılan taşımacılığın tamamen durduğunu ve bu durumun nakliyecileri çok kötü etkilediğini söyledi.
     Hatayda yaklaşık 8 bin tırın bulunduğunu, bunların birçoğunun Orta Doğu ve Körfez ülkelerine taşımacılık yaptığını ifade eden Şanverdi, Cilvegözü Sınır Kapısının kapatılmasının ardından İskenderun ilçesinde ve Mersinde başlatılan ro-ro seferleri nakliyecilerimiz için umut oldu. Haftada 4 sefer yapılan ro-ro taşımacılığı sayesinde Cilvegözünün kapanmasının ardından atıl duruma düşen birçok tır yeniden çalışmaya başladı. Bu seferler sayesinde nakliyecilerin yeniden yüzü güldü diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER