Basketbol: Beko Basketbol Ligi

Basketbol: Beko Basketbol Ligi -Banvit teknik heyeti ve oyuncuları, öğrencilerle söyleşide buluştu -Antrenör Ene: İyi bir basketbolcu olmak istiyorsanız, iyi bir öğrenci olmanız lazım


BALIKESİR (A.A) - Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvitin antrenörü Orhun Ene ve bazı oyuncuları, düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu.
     Ene ile Charles Davis, Sammy Mejia, genç yeteneklerden Şafak Edge ve İzzet Türkyılmaz, Bandırma Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesinde düzenlenen panele katıldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ene, öğrencilikle basketbolun birbirine benzediğini söyledi.
     Türkiyede çok büyük bir genç nüfus bulunduğunu dile getiren Ene, Ancak Türkiye genelindeki alt yapıların çoğunda kalite yok. İyi bir basketbolcu olmak istiyorsanız, iyi bir öğrenci olmanız lazım. Çünkü, matematiksel zekaya, duygusal zekaya ihtiyacınız var. Büyük kulüplerde olduğu gibi ve Banvit alt yapısı gibi bir alt yapının okullarda da olması lazım dedi.
     Ene, iyi bir aile ortamının da şart olduğunu vurgulayarak, Biz Banvit olarak iyi bir aileyiz. Başarımız buradan geliyor. Kısa vadede kupalarda başarılı olmak uzun vadede iyi gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Örnekleri karşınızda Şafak Edge ve İzzet Türkyılmaz diye konuştu.
     Banvitin yabancıları Charles Davis ve Sammy Mejia da Türkiyede ve Bandırmada olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendilerine gösterilen sevgiden de etkilendiklerini söyledi.
     Şafak Edge ise A milli takım formasını giymenin onur verici olduğunu belirterek, Bir iş yapıyorsunuz ve emeğin karşılığını alıyorsunuz dedi. Edge, en büyük arzusunun İzzet Türkyılmaz ile NBAda oynamak olduğunu sözlerine ekledi.
     Söyleşi sonunda okul müdürü Yüksel Ülkar, antrenör Orhun Eneye çiçek verirken, oyuncular da öğrencilere imzalı top ve forma dağıttı.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Basketbol: Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER