Sağlık İl Müdürü Köksal:

Sağlık İl Müdürü Köksal: -Kamu ve özel sektör yatırımlarıyla sağlıkta meydana gelen kaliteli hizmette Samsun, Türkiyenin ilk 10 şehri arasında bulunuyor


SAMSUN (A.A) - Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kamu ve özel sektör yatırımlarıyla sağlıkta meydana gelen kaliteli hizmette Samsun, Türkiyenin ilk 10 şehri arasında bulunuyor dedi.
     Köksal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Samsunda sağlık yatırımlarının gelecek yıllarda daha da artacağını söyledi.
     Ülke genelinde markalaşmış hastanelerin kentte yatırım yapmak için çalışmalar yürüttüğünü belirten Köksal, şunları kaydetti:
     Karadenizin tek sağlık kampüsü Samsunda oluşuyor. Sağlık alanında kamu ve özel sektör yatırımları daha da artacak. Sağlık hizmetlerindeki gelişme iç turizmi de olumlu etkileyecek. Samsun, gerçek manada sağlık kentine dönüştü. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde oluşan sağlık kampüsünün de kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. İlçelerimizdeki yeni hastane yatırımları sürüyor. Beş sene içinde Samsunda eski kamu hastanesi kalmayacak. Bunun yanında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çevresine yapılacak hastaneler var. Ruh Sağlığı Hastanesinin yapımı devam ediyor. O bölge hastane kompleksi olacak. Kamu ve özel sektör yatırımlarıyla sağlıkta meydana gelen kaliteli hizmette Samsun, Türkiyenin ilk 10 şehri arasında bulunuyor.
     Hastane binalarının mimarisinin değiştiğini de ifade eden Köksal, İl Ambulans Başhekimliği bünyesindeki 112 acil servisimiz hızlı ve kaliteli hizmet veren bir yapıya kavuştu, 47 personel sayımız 500e ulaştı, 30 civarından istasyonumuz var. Kırsal ve kentsel olarak ikiye ayrılan vakaya ulaşma süresinde dünya standartlarını yakalamış durumdayız. Kentsel vakalara en fazla 4.5 dakikada, kırsal vakalara ise en fazla 30 dakikada ulaşabiliyoruz şeklinde konuştu.
     En büyük sıkıntılarının 112yi gereksiz aramalar olduğunu vurgulayan Köksal, Ancak kişinin hangi numaradan aradığını iyi biliyoruz. Çok üstüne düşersek GPS ile nereden ve kimin aradığını tespit edebiliyoruz. Hakaret eder veya kötü söz söylerse kayıtlarımızı savcılığına bildiriyoruz. Bu şekilde bildirdiğimiz 3-5 kişi var ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sağlık İl Müdürü Köksal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER